Banner 980x90

Pluņģē Lietuvā atklās mākslas darbu izstrādi par goru Latvijas simtgadei

Jelgava, 5.okt., LETA. 12.oktobrī plkst.16 Žemaišu mākslas muzejā Pluņģē, Lietuvā, atzīmējot Latvijas simtgadi, tiks atklāta Tukuma muzeja izstāde "Latvijas māksla. Tukuma muzeja zelta izlase", aģentūru LETA informēja Tukuma muzeja Komunikācijas nodaļas vadītāja Kristīne Ozola.

Tukuma muzejs izstādē piedāvās iepazīties ar 20.gadsimta Latvijas izcilāko mākslinieku darbu izlasi no muzeja kolekcijas. Izlasē iekļauti glezniecības, grafikas un tēlniecības darbi, kas aptver dažādus mākslas stilus. Izstādē redzami tādu mākslinieku darbi kā Vilhelms Purvītis, Gustavs Šķilters, Leo Svemps, Kārlis Neilis, Leonīds Āriņš, Māra Rikmane, Olita Nigule, Alberts Pauliņš un citi, kopā veidojot ekspresīvu, košu un krāsainu iespaidu par Latvijas mākslu 20.gadsimtā.

"Latvijas mākslā vienmēr bijis svarīgs individuālais faktors un uzdrīkstēšanās būt citādam. Arī Tukuma muzejs, veidojot savu kolekciju, vienmēr ir vadījies pēc sava pirmā direktora Leonīda Āriņa izvirzītajiem kritērijiem: mākslas kolekcijā iekļaut tikai izcilāko mākslinieku labākos darbus," skaidroja Tukuma muzeja direktore Agrita Ozola.

Izstāde Žemaišu mākslas muzejā būs skatāma līdz 20.novembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)