Banner 980x90

Pirms gadu mijas Durbes pilī skanēs kamermūzikas koncerts

Jelgava, 18.dec., LETA. 29.decembrī plkst.18 Durbes pilī skanēs kamermūzikas koncerts "Kameransamblis.lv brīvdienās", kurā uzstāsies flautiste Rūta Īzāka-Mača, pianiste Ilze Kundziņa un čellists Mārcis Kuplais, aģentūru LETA informēja Tukuma muzeja Komunikāciju nodaļas vadītāja Kristīne Ozola.

Koncerta tituldarbs ir 20.gadsimta sākuma beļģu-angļu izcelsmes komponista Eižena Gūsena piecdaļīgais opuss flautai, čellam un klavierēm "Pieci brīvdienu iespaidi", kam sekos mūsdienu amerikāņu komponista Daniela Dorfa skaņdarbs, Francijas un gleznotāja Kloda Monē muižas Živernī ciematā apmeklējuma rezultāts - brīnišķīga, impresionisma stilā komponēta sonatīne pikolo flautai. Latvijas koncertzālēs Živernī sonatīne skanējusi ļoti reti, Durbes pilī Tukumā to izpildīs Rūta Īzāka-Mača.

Savukārt Dāvida Popera "Ungāru rapsodiju", kurā smeldzīgas, plašas melodijas dzīvo līdzās ekstrēmai virtuozitātei, atskaņos Mārcis Kuplais.

Trio "Kameransamblis.lv" ar Astora Pjacolla palīdzību viesosies arī Argentīnā, izdejojot pavasari Buenosairesā un flautas, čella un klavieru salikumā atskaņos skumjo tango "Oblivion" no mūzikas filmai "Henrijs IV".

Tīri simboliski pēdējais programmas skaņdarbs ir Paula Dambja asprātīgais opuss "Home Coming". Taivāniešu tradicionālā tēma, kas skan skaņdarba sākumā, pamazām pārtop par latviešu "Āvu, āvu baltas kājas", simbolizējot atgriešanos mājās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)