Banner 980x90

Piecu kilometru gara ceļa posma atjaunošanai Engures novadā piešķir 86 102 eiro

Rīga, 9.okt., LETA. Piecu kilometru gara ceļa posma atjaunošanai Engures novadā valdība šodien piešķīra 86 102 eiro.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) informēja, ka šī gada 27.jūlijā un 10.augustā Engures novadā, Ķemeru Nacionālā parka teritorijā, izcēlās ugunsgrēki, kuru likvidācijā iesaistītā ugunsdzēsības tehnika pārvietojās pa pašvaldības autoceļu Lapmežciems - Antiņciems - Jāņukrogs.

Šī ceļa segums atbilst vieglo automašīnu kustībai, un pa to drīkst pārvietoties tehnika, kuras maksimālais svars nepārsniedz septiņas tonnas. Tomēr ugunsgrēka likvidācijai nepieciešamā tehnika pārsniegusi noteiktos masas ierobežojumus, kā rezultātā esot pilnībā sagrauts grants ceļa segums piecu kilometru garumā.

"Rezultātā pašvaldības autoceļš Lapmežciems - Antiņciems - Jāņukrogs nav izbraucams un tā turpmākai ekspluatācijai nepieciešams pilnībā atjaunot ceļa klājumu. Kā norāda Engures novada pašvaldība, ugunsgrēku likvidācijas laikā, lai nodrošinātu autoceļa ārkārtas remontu tika izlietoti 4 505 eiro, bet ceļa grants segas atjaunošanai nepieciešami 119 596 eiro," skaidroja ministrija.

Balstoties uz pašvaldības iesniegtajiem dokumentiem, kopumā ceļa atjaunošanai nepieciešami 124 102 eiro. Pašvaldība apņemas nodrošināt līdzfinansējumu 38 000 eiro apmērā, bet atlikušo summu - 86 102 eiro - plāno piešķirt VARAM, no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem."

Finansējums pašvaldībai tiks pārskaitīts pēc tam, kad būs iesniegti dokumenti, kas apliecina, ka pašvaldība ir nodrošinājusi savu daļu izmaksu, kas nepieciešami ceļa atjaunošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)