Banner 980x90

Pēc ilgām diskusijām Tukuma novada dome nevienojas par vienošanās saturu olu ražotnes izveidei

Jelgava, 28.jūn., LETA. Pēc ilgām diskusijām Tukuma novada dome šodien nespēja vienoties par nodomu vienošanās saturu ar SIA "Gallusman" par olu ražotnes izveidi Jaunsātu pagastā, aģentūra LETA uzzināja domē.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") deputātiem skaidroja, ka vienošanās neparedz kādas juridiskās vai ekonomiskās sekas, bet ir konceptuāls atbalsts iecerei par ražotnes izveidi. Viņš informēja, ka "rindā uz ražotni" ir vēl vismaz trīs pašvaldības, un, lemjot par nodomu vienošanos, pašvaldība investoram parādītu savu ieinteresētību.

Arī Lukmana vietnieks Aivars Volfs ("Tukuma pilsētai un novadam") aicināja deputātus atbalstīt vienošanos, jo rūpnīcas izveidē plānotas lielas investīcijas, turklāt tā nodrošinātu darbu Jaunsātu pagasta iedzīvotājiem.

Taču vairāki opozīcijas deputāti aicināja nesteigties paust konceptuālu atbalstu, jo nav notikusi sabiedriskā apspriešana, turklāt arī paša pagasta iedzīvotāju daļa rūpnīcas izveidi neatbalstot.

Lielākās diskusijas domes sēdē raisījās par vienošanās punktu, ka rūpnīcas būvniecībai pašvaldība apņemas atsavināt par labu uzņēmumam divus zemesgabalus, jo daļa deputātu uzskatīja, ka pašvaldībai sākotnēji būtu jāpiešķir tikai apbūves tiesības, bet pēc solītā investīciju ieguldījuma varētu notikt arī atsavināšana. Tāpat daļa deputātu uzstāja, ka vienošanos var grozīt nevis konkrēta domes amatpersona, kas vienošanos parakstīs, bet visi deputāti, pieņemot lēmumu domes sēdē.

Apspriežot jautājumu, deputāti balsoja gan par iespēju precizēt vienošanos un skatīt to ārkārtas sēdē, gan par sākotnējas redakcijas apstiprināšanu, taču neviens no priekšlikumiem neguva pietiekamu deputātu atbalstu.

Domes sēdē izskatītā vienošanās paredzēja, ka pašvaldība un "Gallusman" apņemas kopīgi sadarboties, lai uzņēmums Jaunsātu pagastā uzbūvētu olu ražošanas rūpnīcu, nodrošinot visu ar olu ražošanu saistīto infrastruktūru, olu šķirošanas līniju, noliktavu, vistu turēšanas novietņu, kautuves, utilizācijas un citu būvju izbūvi, potenciāli kļūstot par vienu no vadošajiem olu un olu produktu ražotājiem Baltijas valstīs. Tāpat bija plānots, ka uzņēmums apņemas uzbūvēt rūpnīcu trīs gadu laikā no būvniecības sākšanas brīža, kopumā izveidē investējot vismaz 45 miljonus eiro, un radīt vismaz 100 jaunas darbavietas.

Jau vēstīts, ka uzņēmumu grupa "OvoStar Union" no Ukrainas, par kuras iecerēm izbūvēt olu ražošanas cehu Valkā ziņoja Latvijas Televīzija (LTV), kā iespējamo ražotnes vietu izskata arī Tukuma novadu.

Tukuma novada dome maija sākumā saņēmusi "Gallusman" iesniegumu ar lūgumu sniegt atbalstu saistībā ar plānotām uzņēmumu grupas "OvoStar Union" investīcijām jaunas olu un olu produktu ražošanas vietas izveidei Latvijā, un Tukuma novada dome investora ideja konceptuāli atbalstīja. Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") domes sēdē gan uzsvēra, ka vēl droši nav zināms, vai par ražotnes vietu tiks izvēlēts tieši Tukuma novads.

Ražotnes izveidei "OvoStar" plāno izmantot četrus zemesgabalus, un divi no tiem pieder pašvaldībai. Lukmans uzsvēra, ka uzņēmuma iecere atbilst teritorijas plānojumam.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums "Gallusman", kas pieder Nīderlandē reģistrētajam "OvoStar Union N.V. PLLC" un bijušajam AS "Balticovo" valdes priekšsēdētājam Arnim Veinbergam, dibināts 2015.gadā. Uzņēmums nodarbojas ar rūpnieciskos iekārtu uzstādīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)