Banner 980x90

Partneri paraksta Kučinska topošās valdības deklarāciju un koalīcijas sadarbības līgumu

Foto: Ernests Dinka/ Saeimas Administrācija
Foto: Ernests Dinka/ Saeimas Administrācija

Nākamo Ministru kabinetu (MK) veidojošo partiju pārstāvji ceturtdienas, 11.februāra, rītā parakstīja Ministru prezidenta amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) topošās valdības deklarāciju un koalīcijas sadarbības līgumu.

Abus dokumentus parakstīja pats Kučinskis un pārstāvji no Zaļo un zemnieku savienības, kā arī partijas "Vienotība" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvji.

Deklarācijā pausts, ka partijas ir vienojušās izveidot valdību, kura orientēsies uz ekonomiskās aktivitātes, nodarbinātības un produktivitātes straujāku izaugsmi. Tā būs balstīta mērķtiecīgās, ar sociālajiem un sadarbības partneriem izdiskutētās reformās, paaugstinot cilvēku un Latvijas vērtīgo resursu atdevi tautsaimniecībā un panākot augstāku sabiedrības dzīves kvalitāti.

Valdības darba prioritātes būs tautsaimniecības stiprināšana, reformas izglītībā un zinātnē, reformas veselības aprūpē, valsts drošība un nacionālā identitāte, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, ģimenes dzīves kvalitāte un sociālais nodrošinājums. Tās ir vērstas uz valsts attīstību, lai sasniegtu Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam un Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2014.-2020.gadam noteiktos mērķus, norādīts Kučinska jaunās valdības pamatdokumentā.

Deklarācijā akcentēts, ka valdības darba īstenošanā nozīmīga loma ir dialogam ar sabiedrību, uzsverot ikviena Latvijas iedzīvotāja nozīmīgo lomu un līdzatbildību valsts attīstībā. Reformas rada pārmaiņas un jaunu realitāti, tādēļ sabiedrība jāiesaista to īstenošanā un jāizglīto par ieguvumiem - šim mērķim ir jāstiprina valdības spēja uzrunāt sabiedrību, teikts dokumentā.

Koalīcijas sadarbības līgumā norādīts, ka valdība izveidota, lai nodrošinātu Latvijas kā tiesiskas, eiropeiskas un nacionālas valsts stabilu attīstību, ilgtspējīgu izaugsmi, globālo konkurētspēju un saliedētu, pilsonisku un iekļaujošu sabiedrību. Parakstītajā dokumentā noteiktā sadarbības kārtība ir nosacīti līdzīga pašreizējās valdības un partiju kopdarba noteikumiem.

Šodien plkst.12 notiks Saeimas sēde, kurā deputāti balsos par Kučinska valdības apstiprināšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)