Banner 980x90

Par nelikumīgu balsojumu sodīti jau 14 Tukuma novada domes deputāti

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis naudas sodu kopumā 14 Tukuma novada domes deputātiem saistībā ar balsošanu par prēmiju piešķiršanu kādas vidusskolas direktoram, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Sākotnēji KNAB ziņoja par pāris sodīto deputātu, vēlāk to skaits pieauga, un jaunākā informācija liecina, ka sodīto skaits jau sasniedzis 14. KNAB konstatējis, ka deputāti Ēriks Lukmans, Modris Liepiņš, Jānis Ozols, Ludmila Reimate, Sarmīte Krecere, Gunta Kalviņa, Artis Jomerts, Agris Jaunkļaviņš, Agris Baumanis, Dace Lebeda, Arvīds Driķis, Juris Bogužs un Guntis Bondars 2011.gada vasarā, balsojot par prēmijas izmaksu Zemgales vidusskolas direktoram, neievēroja ar atlīdzību saistīto izdevumu ierobežojumu izmaksāt prēmijas 2010. un 2011.gadā. Turklāt saskaņā ar likumu pašvaldības amatpersonu var prēmēt atbilstoši pašvaldības institūcijā noteiktajai prēmēšanas kārtībai un kritērijiem, taču lēmumā par prēmijas izmaksu premēšanas kritēriji netika norādīti.

Par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu, proti, par ierobežojumu pārkāpšanu, kuri noteikti attiecībā uz rīcību ar valsts vai pašvaldības mantu, KNAB katram deputātam piemēroja 50 latu naudas sodu.

Jau ziņots, ka arī Tukuma novada domes priekšsēdētājs Juris Šulcs bija balsojis par prēmijas izmaksu Zemgales vidusskolas direktoram, kā arī izdevis rīkojumu par prēmiju izmaksu šim direktoram par ilggadēju Zemgales vidusskolas vadību. KNAB secināja, ka Šulcs pārkāpumu izdarījis aiz neuzmanības, un viņam piemēroja 55 latu naudas sodu.

Tukuma novada domes mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka no iepriekšminētajiem deputātiem šobrīd domē turpina strādāt 13.

KNAB kopš pagājušā gada vasaras ir pienākums par valsts amatpersonas darbībā konstatētajiem pārkāpumiem informēt sabiedrību, ievietojot informāciju attiecīgās institūcijas mājaslapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)