Banner 980x90

Par godu Latvijas armijas simtgadei Militārās policijas karavīri ar iedzīvotājiem veidos parku Slampes pagastā

Rīga, 24.apr., LETA. 26.aprīlī plkst.10.30 Tukuma novada Slampes pagastā, godinot Latvijas armijas simtgadi, Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas karavīri ar Slampes pagasta iedzīvotājiem un izglītības iestāžu dalībniekiem sāks parka izveidi pie Zemgales vidusskolas, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vecākā referente majore Sandra Brāle.

Zemgales vidusskola ir viena no skolām, kura pašlaik īsteno valsts aizsardzības mācības pilotprojektu. Valsts aizsardzības mācību kā izvēles priekšmetu Zemgales vidusskolā bija iespēja apgūt jau no 2015.gada. Sākot ar 2024.gadu, valsts aizsardzības mācību plānots ieviest kā obligātu priekšmetu visās valsts vidējās izglītības iestādēs.

Parka izveidi pie Zemgales vidusskolas atbalsta arī AS "Latvijas valsts meži", un tajā tiks stādīti Latvijas ainavai raksturīgi koki - ozoli, liepas, kļavas un pīlādži. Parka svinīgā atklāšana plānota jūlijā - Latvijas armijas simtgades un Militārās policijas 22.gadadienas noskaņās.

Militārā policija dibināta 1997.gada 1.jūlijā uz Valsts prezidenta un Saeimas Drošības dienesta bāzes. Tā nodrošina Valsts prezidenta un svarīgu valsts amatpersonu apsardzi, sniedz atbalstu vienību komandieriem militāro pasākumu drošības un kārtības nodrošināšanā, veic objektu un kravu apsardzi, kolonnu pavadīšanu un militārā transporta kustības kontroli, kā arī novērš un izmeklē pārkāpumus militārajā dienestā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)