Banner 980x90

Par godu Jaunpils pils 715.jubilejai izgatavota suvenīrmonēta

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Svinot Jaunpils pils 715.jubileju, ir izdota īpaša Jaunpils suvenīrmonēta, aģentūru LETA informēja Jaunpils novada domes Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja Baiba Rasa.

"Nacionālā mantojuma kolekcijas suvenīrmonēta dod iespēju saglabāt atmiņas par vietu, laiku un vērtībām. Jaunpils suvenīrmonēta ir unikāla, tās aversā ir attēlots Jaunpils atpazīstamības simbols - varenā viduslaiku pils," skaidroja Rasa.

Monētas diametrs ir 31 milimetrs, biezums - 2,25 milimetri, tā izgatavota no vara, niķeļa un cinka sakausējuma.

Monētas reverss ir vienots visām Latvijas monētām kolekcijā: Latvijas kontūrkarte centrā ar četrām zvaigznēm katrā malā, ietverot vārdus "Latvian Heritage" un "Collection Coin". "Heritage on a coin" ir lielākais suvenīrmonētu kolekcijas tīkls pasaulē, kurā ir iesaistījušās jau 40 valstis un kopš 2006.gada arī Latvija. Projekta izveidotāja un īstenotāja - Beļģijas monētu kaltuves "Mauquoy Token Company" - mājaslapā "www.nationaltokens.com" tiek publicēta un regulāri atjaunota jaunākā informācija par visām šī projekta īstenošanas laikā izlaistajām suvenīrmonētām. Suvenīrmonētas tiek kaltas no augstas šķiras sakausējuma metāliem sudraba vai zelta krāsā. Kopā ar informāciju par suvenīrmonētu tiek publicēts arī apraksts par vietām un notikumiem, kas ir attēloti uz suvenīrmonētas. Šādā veidā tiek veicināta objekta vai vietas starptautiskā atpazīstamība.

Monēta ir suvenīrs un nav izmantojama kā maksāšanas līdzeklis, tā ir iestiprināta kartītē un ir viegli izņemama. Kartīte ir atverama, un tās iekšpusē atrodama informācija par Jaunpils pili un novadu, suvenīra pievilcība akcentēta ar fotogrāfijām. Monētai ir viens dizains, savukārt suvenīrkartītēm ir divi varianti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)