Banner 980x90

Par 200 000 eiro plāno veidot pastāvīgo Lapmežciema muzeja ekspozīciju

Jelgava, 12.sept., LETA. Ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) atbalstu plānots izveidot pastāvīgo Lapmežciema muzeja ekspozīciju, kas varētu izmaksāt 200 000 eiro, aģentūra LETA uzzināja Engures novada pašvaldībā.

Muzeja ekspozīcijas saturu paredzēts veidot, balstoties uz zvejnieku ciema tēmu. Tā aptvertu ne tikai Lapmežciema, bet arī Ragaciema, Bigauņciema un arī citu Engures novada zvejnieku ciemu kultūrvēsturisko mantojumu un dabisko vidi. Ekspozīcijas mērķis ir parādīt Lapmežciemu un citus Engures novadā esošos piejūras ciemus kā mantiniekus unikālai kultūrvēsturiskai un dabiskai videi, ko apzīmē ar jēdzienu "zvejnieku ciems".

Ekspozīcija atklātu gan zvejnieku ciemu funkcionālo izcelsmi un saistību ar zvejniecību, gan arī vidi kopumā, kas ietvertu tās poētisko, simbolisko un ekoloģisko aspektu. Rezultātā ekspozīcija varētu dot būtisku pienesumu novada pozitīvās identitātes veidošanā un veicinātu lokālo patriotismu, kā arī spētu piesaistīt viesus un kļūt par tūristu maršrutu neiztrūkstošu sastāvdaļu, skaidroja pašvaldībā.

Ekspozīciju plānots izvietot Lapmežciema muzeja ēkas publiskajās telpās, kas ietver pirmā un otrā stāva vestibilus, kāpņu telpu, pašreizējo ekspozīcijas telpu un mainīgo izstāžu zāli. Muzeja ēkas telpās tiks veikti tādi telpu pārplānojumi un rekonstrukcijas darbi, kas būs pakārtoti ekspozīcijas izveidei.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 200 000 eiro. EJZF līdzfinansējums ir 180 000 eiro, Engures novada pašvaldības finansējums 20 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)