Banner 980x90

papildināta - No uzņēmuma "Tukuma piens" pilsētas kanalizācijas sistēmā noplūdušas 2,5 tonnas saldā krējuma

(Pievienots Valsts vides dienesta komentārs pēdējās trīs rindkopās.)

Rīga, 3.nov., LETA. No uzņēmuma AS "Tukuma piens" Tukuma pilsētas kanalizācijas sistēmā noplūdušas 2,5 tonnas saldā krējuma, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Armands Artihovičs.

Viņš skaidroja, ka negadījums noticis pagājušajā naktī. To, visticamāk, izraisīja kāda darbinieka vai darbinieku cilvēciska neuzmanība, nepareizi saslēdzot saldā krējuma ražošanas līnijas vārstus.

Uzņēmumā notiek iekšēja izmeklēšana par notikušo.

Artihovičs atzīmēja, ka patlaban vēl nav aplēsti iespējamie zaudējumi, taču esot skaidrs, ka tie būšot samērā lieli, jo tos veidos ne tikai 2,5 tonnas kanalizācijā aizplūdušais saldais krējums, bet arī darbs, kas nepieciešams, lai likvidētu radušās sekas gan uzņēmumā, gan Tukuma ūdens attīrīšanas iekārtās.

"Tukuma piena" pārstāvis norādīja, ka uzņēmums apsver iespēju tuvākā nākotnē ieviest kādu aizsardzības un uzraudzības sistēmu, lai nepieļautu šādu situāciju atkārtošanos.

Pašlaik SIA "Tukuma ūdens" attīrīšanas iekārtas tiek galā ar situāciju, dūņas ir dzīvas, taču rezervuārā izveidojusies putojošu taukvielu kārta, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālās vides pārvaldes direktore Inguna Pļaviņa. Tāpat nav konstatēts piesārņojums Šlokenbekas dzirnavezerā.

"Tukuma ūdens" pārstāvis ir informēts, ka gadījumā, ja būs nepieciešams, iespējams nodrošināt speciālu ierīci ūdens atbrīvošanai no tauku slāņa, skaidroja Pļaviņa, piebilstot, ka dienests brīvdienās uzraudzīs situāciju.

VVD pret AS "Tukuma piens" sācis administratīvo lietvedību. "Tā ir neuzmanība vai paviršība," situāciju komentēja VVD pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)