Banner 980x90

Oktobrī notiks Ukrainas olu ražotāja Tukuma novadā rūpnīcai noskatīto zemesgabalu izsole

Jelgava, 7.sept., LETA. 10.oktobrī plkst.16 Tukuma novada dome izsolīs divus zemesgabalus īpašumā "Karjeras" Jaunsātu pagastā, ko uzņēmumu grupa "OvoStar Union" no Ukrainas izskata kā iespējamo vietu olu rūpnīcas izveidei, lēmuši domes deputāti.

Dome noteikusi, ka uz divām izsolāmām zemes vienībām, kuru kopējā platība ir ap 90 hektāriem, jāizveido ražošanas objekts ar vismaz 150 jaunām darba vietām. Vairāki deputāti domes sēdē gan pauda, ka, nosakot izveidojamo darba vietu skaitu, dome ierobežo citu pretendentu iespējas un izsoles noteikumus pielāgo tieši olu ražotāja vajadzībām.

Atbilstoši sertificēta vērtētāja SIA "Interbaltija" novērtējumam izsolāmo zemes vienību tirgus vērtība noteikta 69 400. Savukārt izsoles sākumcena būs 70 000.

Jau vēstīts, ka uzņēmumu grupa "OvoStar Union" no Ukrainas, par kuras iecerēm izbūvēt olu ražošanas cehu Valkā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzija (LTV), kā iespējamo ražotnes vietu izskata arī Tukuma novadu.

Tukuma novada dome maija sākumā saņēmusi "Gallusman" iesniegumu ar lūgumu sniegt atbalstu saistībā ar plānotām uzņēmumu grupas "OvoStar Union" investīcijām jaunas olu un olu produktu ražošanas vietas izveidei Latvijā, un Tukuma novada dome investora ideja konceptuāli atbalstīja. Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") domes sēdē gan uzsvēra, ka vēl droši nav zināms, vai par ražotnes vietu tiks izvēlēts tieši Tukuma novads.

Ražotnes izveidei "OvoStar" plāno izmantot četrus zemesgabalus, un divi no tiem pieder pašvaldībai. Lukmans uzsvēra, ka uzņēmuma iecere atbilst teritorijas plānojumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)