Banner 980x90

Oktobra sākumā iedzīvotājus informēs par "Eco Baltia vide" ieceri attīstīt nolietoto riepu pārstrādi Tukumā

Jelgava, 20.sept., LETA. 2.oktobrī plkst.11 SIA "Eco Baltia vide" klientu apkalpošanas centrā Tukumā tiks organizēta sabiedrības informēšanas sanāksme par uzņēmuma ieceri pilsētā attīstīt nolietoto riepu pārstrādi, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Atkritumu apsaimniekotājs Valsts vides dienestu (VVD) lūdz pārskatīt B kategorijas atļauju piesārņojošai darbībai, jo uzņēmums Dienvidu ielā 2 un Rūpniecības ielā 5 Tukumā plāno veikt nolietotu riepu uzglabāšanu un smalcināšanu. Ar dokumentiem par ieceri iedzīvotāji un citi interesenti var iepazīties Tukuma novada domē, "Eco Baltia vide" klientu apkalpošanas centrā Tukumā, kā arī uzņēmuma mājaslapā.

Rakstiskus priekšlikumus par atļaujas izsniegšanu var iesniegt VVD Ventspils reģionālajā vides pārvaldē 30 dienu laikā.

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia vide", kas vēl līdz marta beigām Tukumā nodrošināja atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, pilsētā plāno attīstīt nolietoto riepu pārstrādi. Uzņēmums Dienvidu ielā 2 un Rūpniecības ielā 5 plāno veikt nolietotu riepu smalcināšanu, iegūstot gumijas pārslas. Gadā paredzēts pārstrādāt aptuveni 8000 tonnu riepu. Iegūtās pārslas tiks pārstrādātas gumijas granulās, nododot tās tālākai reģenerācijai.

Gadā paredzēts iegūt ap 4300 tonnu gumijas granulu, veicot metāla un tekstila atdalīšanu un materiālu sijāšanu. Ražošanas procesā gadā radīsies arī 1000 tonnu atkritumu tekstila, ap 1000 tonnu metāla un ap 500 tonnām citu atkritumu, ko uzņēmums sola atbilstoši apsaimniekot.

Plānots, ka ražotnes izveidei uzņēmums izmantos esošās ēkas, kas līdz ar līguma izbeigšanos ar Tukuma novada domi par atkritumu apsaimniekošanu vairs nav nepieciešamas līdzšinējai darbībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)