Banner 980x90

No jaunā "Kandavas komunālo pakalpojumu" vadītāja prasa nevainojamu reputāciju un plānošanas prasmi

Jelgava, 28.aug., LETA. Kandavas novada pašvaldība ir izsludinājusi konkursu uz pašvaldības SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" valdes locekļa amatu, kuram var pieteikties līdz 8.septembrim un kurā tiek gaidīti pretendenti ar nevainojamu reputāciju un stratēģiskās plānošanas prasmi.

Pašvaldība izvirzījusi prasību, ka jaunajam uzņēmuma vadītājam jābūt augstākajai izglītībai inženiertehnisko, sociālo zinātņu vai nekustamā īpašuma pārvaldīšanas jomā un iepriekšējai darba pieredzei vadošā amatā. Tiek prasīta arī izpratne par kapitālsabiedrības darbību nekustamā īpašuma pārvaldīšanas un komunālo pakalpojumu nozares jautājumos, valsts valodas prasme augstākajā līmenī, vienas svešvalodas zināšanas sarunvalodas līmenī, kā arī nevainojama reputācija. Darba devējs vērtēs arī stratēģiskās plānošanas prasmi, mērķtiecību, prasmi formulēt viedokli un organizēt lēmumu pieņemšanu, spēju uzņemties atbildību un veidot pozitīvas attiecības un uzņemties vadītāja lomu, lai nodrošinātu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu. Pretendentiem izvirzītas arī citas prasības.

Līdz ar dzīves aprakstu, izglītību apliecinošiem un citiem dokumentiem pretendentiem pašvaldībā jāiesniedz arī SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" turpmākās darbības un attīstības redzējums.

Uzņēmuma vadītāja amats kļuvis vakants pēc tam, kad Kandavas novada dome no tā atbrīvoja SIA "Kandavas komunālo pakalpojumi" valdes locekli Pēteri Krampīti.

Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede (LZP) iepriekš paziņoja, ka Krampīša darbā esot konstatēti pārkāpumi. Kā viens no pārkāpumiem tiek minēts masu medijos izskanējusī informācija par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu paaugstināšanu Kandavas novadā ar 2018.gada 1.janvāri par 45%. Pašvaldība saņēmusi neapmierinātu iedzīvotāju zvanus.

Domes vadība par notiekošo neesot bijusi informēta, jo Krampītis bez Kandavas novada domes informēšanas esot iesniedzis tarifa izmaiņas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) par vienota tarifa noteikšanu novadā, un ūdens un kanalizācijas cenu paaugstināšanu. Šā gada martā iesniegtajā KKP 2016.gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka ūdenssaimniecības pakalpojumiem piemērots ekonomiski pamatots tarifs, kas rada neizpratni par valdes locekļa plānoto ieceri palielināt ūdens un kanalizācijas cenas, uzsver domes vadība.

Tāpat "smagi pārkāpumi" esot konstatēti valdes locekļa citās rīcībās, jo neskatoties uz to, ka uzņēmuma statūtos noteikts, ka valdes loceklis ir tiesīgs bez kapitāla daļu turētāja saskaņojuma parakstīt saimnieciskos līgumus par naudas summu līdz 5000 eiro, Krampītis vienpersonīgi esot noslēdzis divus līgumus par summām 5880 eiro un 36 300 eiro, tādejādi pārkāpjot statūtos noteiktās valdes locekļa pilnvaras.

Krampītis Priedes rīcību uzskata par politiski motivētu izrēķināšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)