Banner 980x90

Nedēļas nogalē Jaunmoku pilī muzicēs Sergejs Jēgers un Jolanta Strikaite-Lapiņa

Jelgava, 25.okt., LETA. 27.oktobrī plkst.18 Jaunmoku pils Kolonnu zālē koncertstāstā "Orlando teiksmainā dzīve" uzstāsies Sergejs Jēgers un Jolanta Strikaite-Lapiņa, aģentūru LETA informēja pils kultūras projektu vadītāja Aiga Krišmane.

Muzikālo fonu koncertā radīs baroka mūzikas ansamblis - Agnese Kanniņa-Liepiņa, Vladimirs Kudrins un Jānis Stafeckis, bet skaņdarbus saviļņojošā novelē sapīs muzikoloģe un stāstniece Karina Bērziņa.

"Orlando teiksmainā dzīve" ir aizraujoša muzikāla novele par Venēciju 18.gadsimtā bezgala skaistas mūzikas skanējumā. Ar lepnumu par itāļu operas kārto šūpuli Venēcijā, ar Sv. Marka katedrāli un Dodžu pili fonā, ar karnevāla spožumu, ar neizbēgamajām intrigām un mīlas pārdzīvojumiem, ar lagūnu noslēpumaino viļņošanos nakts stundās un slēpšanos masku aizsegā mākslinieki stāstīs par dzīvi Venēcijā, kurā tik liela loma bijusi mūzikai. Bet stāsta centrā neapšaubāmi ir viņš - neparasti augstās balss īpašnieks Orlando -, kam dzīve sagādājusi tik daudz ciešanu un laimes.

Koncertprogammā skanēs skaistākā Antonio Vivaldi, Klaudio Monteverdi, Georga Frīdriha Hendeļa, Džulio Kačīni un Antonio Lotti mūzika.

"Orlando teiksmainā dzīve" noslēgs pasākumu ciklu par godu Rīgas goda pilsoņa un kādreizējā pilsētas galvas Džordža Armitsteda 170 gadu jubilejai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)