Banner 980x90

Neatbalsta trīs partiju deputātu lūgumu pārcelt pirmo Tukuma novada domes sēdi

Jelgava, 16.jūn., LETA. Lai arī trīs Tukuma novada domē ievēlēto politisko spēku pārstāvji lūguši pārcelt šodien plkst.10 paredzēto pirmo jaunā sasaukuma Tukuma novada domes sēdi, sēde sākās tam paredzētajā laikā, lēmusi novada vēlēšanu komisija.

Vēstuli vēlēšanu komisijas parakstījuši Latvijas Zaļās partijas (LZP), partijas No sirds Latvijai un nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāti, kopumā septiņas personas. Iesniegumā jaunie deputāti skaidroja, ka uz pirmo sēdi nevatēs ierasties LZP pārstāvji Reinis Duksītis un Kaspars Liepa, un lūdza pirmo domes sēdi sasaukt 22.jūnijā plkst.10.

Komisija, izvērtējot deputātu iesniegumu, secinājusi, ka pirmās domes sēdes laiks nav pārceļams, jo uz to nevar ierasties tikai divi no 17 domes deputātiem. Domes sēde var notikt, ja tajā piedalās vairāk nekā puse no deputātiem, skaidroja vēlēšanu komisijā.

Tāpat komisijai ir informācija, ka, pārceļot sēdi uz citu datumu, uz to nevarēs ierasties citi deputāti.

Jau vēstīts, ka vairāku politisko spēku deputāti, kas ievēlēti jaunajā Tukuma novada domes sasaukumā, negrasās amatā atbalstīt līdzšinējo domes priekšsēdētāju Ēriku Lukmanu ("Tukuma pilsētai un novadam"), noskaidroja aģentūra LETA.

Tukuma novada domē būs pārstāvēti seši politiskie spēki, kas ir par diviem vairāk nekā līdzšinējā sasaukumā. Pieaugot partiju skaitam, uz pusi sarucis partijas "Tukuma pilsētai un novadam" deputātu vietu skaits.

"Mēs atbalstīsim savu vēlētāju vēlmi un esam par pārmaiņām," izvēli neatbalstīt līdzšinējo domes vadību pamatoja "No sirds Latvijai" deputāte, jaunienācēja domē, Daiga Reča. Viņa pauda, ka, lai arī domē jau ir izveidojies kodols, kas Lukmanu plāno atbalstīt, šie deputāti pievils vēlētāju uzticību, jo "lielākā daļa vēlējusies pārmaiņas".

Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK jaunā deputāte Guna Roze aģentūrai LETA klāstīja, ka divi apvienības deputāti balsojumā par Lukmana kandidatūru visdrīzāk atturēsies un, iespējams, piedāvās savu kandidātu, kuram jābūt spēcīgākam par līdzšinējo domes līderi. Rozei ir informācija, ka koalīciju varētu veidot trīs politiskie spēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)