Banner 980x90

Nākamnedēļ Tukumā apspriedīs ieceri pilsētā attīstīt nolietoto riepu pārstrādi

Rīga, 7.janv., LETA. Nākamnedēļ Tukumā notiks sabiedrības informēšanas sanāksme par "B" kategorijas atļaujas piesārņojošai darbībai pārskatīšanu uzņēmumam, jo tas iecerējis pilsētā attīstīt nolietoto riepu pārstrādi, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

"Eco Baltia vide" iesniegums atļaujas pārskatīšanai pērnā gada beigās pieņemts Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālajā vides pārvaldē. Uzņēmums VVD informējis, ka Tukumā, Dienvidu ielā 2 un Rūpniecības ielā 5, paredz veikt nolietotu riepu uzglabāšanu, smalcināšanu un pārstrādi, saražojot gumijas granulas.

Iedzīvotāji aicināti par ieceri iesniegt arī rakstiskus priekšlikumus.

Sabiedrības informēšanas sanāksme notiks 15.janvārī plkst.11 SIA "Eco Baltia vide" klientu apkalpošanas centrā.

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia vide", kas vēl līdz pērnā gada marta beigām Tukumā nodrošināja atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, pilsētā plāno attīstīt nolietoto riepu pārstrādi. Uzņēmums Dienvidu ielā 2 un Rūpniecības ielā 5 plāno veikt nolietotu riepu smalcināšanu, iegūstot gumijas pārslas. Gadā paredzēts pārstrādāt aptuveni 8000 tonnu riepu. Iegūtās pārslas tiks pārstrādātas gumijas granulās, nododot tās tālākai reģenerācijai.

Gadā paredzēts iegūt ap 4300 tonnu gumijas granulu, veicot metāla un tekstila atdalīšanu un materiālu sijāšanu. Ražošanas procesā gadā radīsies arī 1000 tonnu atkritumu tekstila, ap 1000 tonnu metāla un ap 500 tonnām citu atkritumu, ko uzņēmums sola atbilstoši apsaimniekot.

Plānots, ka ražotnes izveidei uzņēmums izmantos esošās ēkas, kas līdz ar līguma izbeigšanos ar Tukuma novada domi par atkritumu apsaimniekošanu vairs nav nepieciešamas līdzšinējai darbībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)