Banner 980x90

Nacionālā apvienība Tukuma novadā cer uz plašu atbalstu

Viens no sarakstiem, kas Tukuma novadā pašvaldību vēlēšanās cīnīsies par vietām domē, ir Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saraksts. Nacionālā apvienība novadā cer uz plašu atbalstu, pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv pavēstīja Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saraksta līderis Tukuma novadā Ralfs Birķis.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Tukuma novadā esat pirmais numurs. Kādēļ šāda izvēle?

Mana atrašanās saraksta augšgalā nav mana, bet gan partijas biedru izvēle un uzticēšanās. Noteicošais faktors bija mans kompleksais skats uz problēmām, spēja atrast to risinājumus, neitralitāte, ievērojot visu iedzīvotāju intereses kā arī augstā atbildības sajūta, kura nepieciešama manas profesijas pārstāvjiem. Esmu ārsts, kuram ik dienas jāpieņem lēmumi, no kuriem atkarīga cilvēku veselība un dzīves kvalitāte.

Pastāstiet, lūdzu, kas Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" atšķir no citiem politiskajiem spēkiem? Kāpēc tieši par Jūsu sarakstu vēlētājam vajadzētu atdot savu balsi?

Mūsu uzmanības centrā ir cilvēks, konkrēti - ģimene, bērni. Tādēļ mūsu centieni vērsti to labklājības nodrošināšanai. Pasaulē jau sen sapratuši, ka pilsētu bez ēkām var atjaunot, bet pilsēta bez cilvēkiem ir mirusi.

Uzsvars Tukuma novada attīstībā ir jāliek uz to, kā tajā jūtas iedzīvotāji, nevis uz to, cik iespaidīgas ir celtnes, ceļi un tamlīdzīgi. Infrastruktūra ir tikai līdzeklis, mērķis ir dzīves kvalitāte novadā.

Jūsu priekšvēlēšanu programmā norādīts, ka ģimenēm, kuru bērniem pašvaldība nevar nodrošināt vietu bērnudārzā, pašvaldībai jāturpina maksāt māmiņalgu. Kā to plānots paveikt?

Šajās dienās, kad svinam māmiņas dienu, mēs katrs - jauns vai vecs, atceramies savu māmiņu, vecmāmiņu, savu bērnību. Dažiem tā bija bezrūpīga, saulaina, dažiem ne tik ļoti. Mēs savas tautas nākotni redzam bērnos, tādēļ darīsim visu, lai nodrošinātu tiem pilnvērtīgu bērnību.

Viens no komponentiem ir pirmsskolas mācību iestādes. Visproblemātiskākais ir laika periods līdz trīs gadu vecumam, kad, vismaz teorētiski, varam iekļūt bērnudārzā. Tādēļ pastiprinātu uzmanību pievērsīsim, lai māmiņas finansiāli spētu savas atvases uzturēt līdz iekļūšanai dārziņā.

Tāpat Jūsu pārstāvētā politiskā spēka programmā minēts, ka Tukums būs invalīdiem draudzīga pilsēta. Pašvaldības iestādēs un uzņēmumos 2-5% darbavietas tiks garantētas un atbilstoši aprīkotas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Kā šobrīd vērtējat situāciju novadā? Vai visas svarīgākās sabiedriskās iestādes ir ērti pieejamas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām?

Gandrīz visi mēs piedzimstam veseli, skaisti un laimīgi. Taču nelaime var skart katru no mums. Nedrīkst šķirot cilvēkus pēc kādām pazīmēm, tai skaitā - veselības stāvokļa. Ir jānodrošina darba apstākļi ikvienam atbilstoši viņa spējām. Tas ietver gan nokļūšanu līdz darba vietai, iekļūšanu tajā un atbilstošu aprīkojumu.

Nedomāju, ka galvenais rādītājs ir procentuāli pieejamās darba vietas invalīdiem. Jebkura darba vieta ir jāaprīko tā, lai ikviens strādāt gribētājs varētu tajā darboties. Mēs visi esam cilvēki.

Cik lielu atbalstu cerat gūt vēlēšanās?

Ņemot vērā mūsu vispārcilvēciskās vērtības, esam pārliecināti par visplašāko atbalstu. 

Ko saredzat kā būtiskākos konkurentus? Kāpēc?


Mēs cienam un novērtējam mūsu potenciālos konkurentus. Galvenokārt tās ir šobrīd pie varas esošās partijas. Mūs nedaudz mulsina iedzīvotāju neticība pārmaiņām, kurai par pamatu ir ilgstoša vienas partijas atrašanās pie vadības. Taču nekas nav mūžīgs un tikai Tukuma novada iedzīvotāji būs tie, kuri izlems savu un sava novada nākotni.

Esmu pārliecināts, ka tukumnieki izdarīs pareizo izvēli sev un sava novada attīstībai.

Tuvojoties 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzrunā deputātu kandidātu sarakstu līderus un aicina viņus pastāstīt par sava pārstāvētā politiskā spēka iecerēm, atšķirīgo no citiem sarakstiem un saviem plāniem kopumā.


Tukums24.lv jau vēstīja, ka Tukuma novadā vēlēšanās startēs politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", "Zaļo un Zemnieku savienība", "Vienotība", "Reformu partija", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Tukuma pilsētai un novadam".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)