Banner 980x90

Mudina attīstīt tūrisma pakalpojumus Engures novadā

Foto: Tukums24.lv
Foto: Tukums24.lv
Pašvaldībai būtu vairāk jāiesaistās iedzīvotāju informēšanā par nodarbošanās iespējām, dzīvojot nacionālajos parkos, tostarp būtu jāattīsta tūrisma pakalpojumi Engures novadā, uzskata biedrības "Par neskartu vidi nākamajām paaudzēm" pārstāvis Gints Kauniste.

Viņš pagājušajā gadā, apceļojot Engures novadu, sastapies ar vietējiem iedzīvotājiem, kuri sūkstījušies, ka it īpaši jauniešiem nav nodarbinātības iespēju un, dzīvojot nacionālā parka teritorijā, esot sarežģīti veikt saimniecisko darbību.

Kauniste uzskata, ka dzīvošanai nacionālā parka teritorijā ir savas priekšrocības, piemēram, nodarbojoties ar bioloģisko saimniecību, var īpaši uzsvērt, ka iegūtais produkts nāk no nacionālā parka teritorijas.

Viņš aicina arī pašus Engures novada iedzīvotājus novērtēt svaigo gaisu un tīro vidi sev apkārt, savukārt pašvaldība tiek aicināta apdomīgi veidot teritorijas plānošanu ar apbūvi.

Lai nodarbinātu novada seniorus, Kauniste iesaka viņiem kļūt par savas apkaimes gidiem, iepazīstinot cilvēkus ar sev zināmajiem novada vai konkrētās vietas vēstures notikumiem, leģendām.

Biedrības pārstāvja ieskatā pašlaik Engures novadā ir pārāk maz piedāvātu tūrisma un atpūtas iespēju. Viņaprāt, tūristi būtu ieinteresēti apmeklēt ne tikai pilsētas, bet arī ciemus Rīgas jūras līča krastā. Palielinoties pieprasījumam no tūristiem, vietējiem iedzīvotājiem būtu iespēja pelnīt naudu, piemēram, nodrošinot ēdināšanu vai naktsmītnes.

Biedrības "Par neskartu vidi nākamajām paaudzēm" mērķis ir vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības veicināšana Engures novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)