Banner 980x90

Meierovica pieminekļa izveidei valsts piešķīrusi 135 000 eiro

Jelgava, 19.jūn., LETA. Pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica pieminekļa izveidei Tukumā valsts piešķīrusi 135 000 eiro, aģentūru LETA informēja Tukuma novada pašvaldības Kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Liepiņa-Zusāne.

Pašlaik pieminekļa izveidei saziedoti teju 7135 eiro, taču pašvaldības pārstāve skaidroja, ka, sākot projektu 2016.gadā, pašvaldība necerēja to realizēt tikai ar ziedojumu līdzekļiem.

"Projekts nav tikai piemineklis izcilajam Latvijas valstvīram, bet paredz arī pilnīgu skvēra rekonstrukciju, kā arī apkārtējo īpašumu sakārtošanu," informēja Liepiņa-Zusāne.

Projekta ieņēmumus veido valsts piešķirtais finansējums 135 000 eiro apmērā, ziedojumi, kā arī pašvaldības līdzekļi - 281 727 eiro. Pieminekļa izveidei, piegādei un uzstādīšanai ieplānoti 84 940, skvēra projektēšanas darbiem 23 125 eiro, skvēra būvniecībai - 268 006 eiro. Pārējās izmaksas projekta īstenošanai aplēstas 47 790 eiro apmērā.

Pašvaldības sniegtā informācija liecina, ka Lielās un Jaunās ielas krustojumam piegulošā skvēra izbūvi līdz 1.oktobrim veic SIA "Telms".

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Tukumā iemūrēts Meierovica pieminekļa pamatakmens.

Darbs pie Meierovica pieminekļa izveides tika sākts 2016.gadā, kad pieminekļa metu konkursā no 11 pretendentiem par labāko tika izraudzīta tēlnieku Zanes un Matīsa Kalniņu un arhitektes Lienes Līces iecere. Tēlnieki izraudzījušies mūsdienīgu un drosmīgu formveides paņēmienu, tai pašā laikā saglabājot augstu portretisko līdzību.

Mākslinieku ideja ir piemineklī iekļaut Latvijas karoga krāsu motīvu un Meierovica portretu. "Latvijas karoga krāsu motīvs un Meierovica vizuālā sasaiste piemineklī atspoguļotu spēcīgu emocionālo apvienojumu, kas Tukuma iedzīvotājiem kļūtu par valstiskās piederības stiprināšanas vietu," norādīja konkursa uzvarētāji.

Meierovica pieminekļa izveidei līdz 1.novembrim tiek vākti ziedojumi. Piemineklis tiks atklāts 15.novembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)