Banner 980x90

Meierovica pieminekļa izveidei saziedoti 10 000 eiro

Jelgava, 1.nov., LETA. Pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica pieminekļa izveidei Tukumā saziedoti 10 050 eiro, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Liepiņa-Zusāne.

Liepiņa-Zusāne apgalvoja, ka tā ir lielākā brīvprātīgā saziedotā summa Tukuma un novada vēsturē. Pašvaldības publiskotajā ziedotāju sarakstā ir 100 personas un organizācijas.

Ziedojumi tiks novirzīti pieminekļa izgatavošanas izmaksu daļējai segšanai.

Piemineklis Meierovicam skvērā pie Lielās un Jaunās ielas krustojuma tiks atklāts 15.novembrī plkst.17, savukārt plkst.20 kultūras namā notiks koncerts par godu Latvijas valsts simtgadei. Koncerta tiešraidi būs iespējams skatīties skvērā pie Meierovica pieminekļa, baudot siltu tēju.

Jau vēstīts, ka darbs pie Meierovica pieminekļa izveides sākts 2016.gadā, kad pieminekļa metu konkursā no 11 pretendentiem par labāko tika izraudzīta tēlnieku Zanes un Matīsa Kalniņu un arhitektes Lienes Līces iecere. Mākslinieku ideja ir piemineklī iekļaut Latvijas karoga krāsu motīvu un Meierovica portretu. "Latvijas karoga krāsu motīvs un Meierovica vizuālā sasaiste piemineklī atspoguļotu spēcīgu emocionālo apvienojumu, kas Tukuma iedzīvotājiem kļūtu par valstiskās piederības stiprināšanas vietu," norādīja konkursa uzvarētāji.

Projekta ieņēmumus veido valsts piešķirtais finansējums 135 000 eiro apmērā, ziedojumi, kā arī pašvaldības līdzekļi - 281 727 eiro. Pieminekļa izveidei, piegādei un uzstādīšanai ieplānoti 84 940, skvēra projektēšanas darbiem 23 125 eiro, skvēra būvniecībai - 268 006 eiro. Pārējās izmaksas projekta īstenošanai aplēstas 47 790 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)