Banner 980x90

Lūdz atļauju ceļa izbūvei atmežot nelielu teritoriju krasta kāpu aizsargjoslā Apšuciemā

Rīga, 18.dec., LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) lūgs valdībai atļauju atmežot meža platību 427 kvadrātmetru platībā Engures novada Apšuciemā, lai izbūvētu jaunu ceļa posmu.

Ministru kabineta komiteja pirmdien atbalstīja VARAM sagatavoto rīkojuma projektu izskatīšanai valdībā.

Ministrijā skaidro, ka atmežošana 427 kvadrātmetru platībā nepieciešama, lai izbūvētu piebraucamo ceļu uz Lāčupītes nekustamajiem īpašumiem, tādā veidā nodrošinot tiem piekļuvi. Līdz šim oficiāla piekļuves ceļa Lāčupītē esošajiem nekustamajiem īpašumiem nav bijis un līdz šī gada vasarai piekļuve tiem tika nodrošināta caur nekustamo īpašumu "Jūrnieki".

Minētā meža teritorija atrodas krasta kāpu aizsargjoslā. Aizsargjoslu likums paredz, ka bez Ministru kabineta (MK) rīkojuma tajā aizliegts veikt jebkāda veida būvdarbus, kuru rezultātā platība tiek atmežota.

VARAM norāda, ka, izveidojot ceļa posmu, tiktu novērsta patvarīga meža zemes izbraukāšana, kas nodarītu nesalīdzināmi lielāku kaitējumu dabas vērtībām nekā ceļa savienojuma izveidošana nelielā platībā.

Ieceri par teritorijas atmežošanu ir atbalstījusi gan Engures novada pašvaldība, gan VAS "Latvijas Valsts meži", norāda ministrijā.

Ieceri par konkrētās meža platības atmežošanu šodien atbalstīja Ministru kabineta komisija, taču to vēl skatīs Ministru kabinets, bet galējo lēmumu pieņems Saeima.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)