Banner 980x90

Lopkopības izmēģinājumu stacija "Jaunpils" risinās jautājumu par tehnikas remonta vietu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Kā vienu no uzdevumiem, kas jāatrisina tuvākajā laikā, AS "Lopkopības izmēģinājumu stacija "Jaunpils"" vadība izvirzījusi tehnikas remonta vietas nodrošināšanu, teikts uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā.

Kā ziņo aģentūra LETA, darbnīcas ir nolietojušās, tāpēc jānodrošina jauna vieta un apstākļi, kur remontu veikt.

Savukārt pagājušajā gadā uzņēmumam izdevās uzcelt teļu kūti, jaunlopu kūti un četras lopbarības tranšejas, līdz ar to pašlaik visi lopi un barība atrodas vienā vietā - kompleksā "Raibaļas".

Piena ražošanas un lopbarības sagatavošanas uzņēmums pagājušajā gadā apgrozījis 2 236 397 eiro, kas ir nedaudz mazāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 2 239 568 eiro. Uzņēmuma vadība norāda, ka 2015.gadā nedaudz palielinājušies lopu realizācijas ieņēmumi, bet piena realizācijas ieņēmumi, salīdzinot ar 2014.gadu, ir samazinājušies par 1%.

Savukārt "Jaunpils" peļņa ievērojami augusi un 2015.gadā sasniegusi 1 447 642 eiro, bet gadu iepriekš tā bija 778 634 eiro.

Uzņēmuma vadība pieļauj, ka turpmāko attīstību nelabvēlīgi var ietekmēt būtisks izejvielu cenu kāpums, zema saražotās produkcijas iepirkuma cena, lielas rezerves daļu izmaksas.

Saimniecībā nodarbināti 34 strādnieki.

Šā gada sākumā uzņēmumā Igaunijas pilsoni Miko Selgu valdes locekļa amatā nomainīja Krievijas pilsone Nina Ljubimova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)