Banner 980x90

Limbažu pašvaldība: Informācija par pašvaldību apvienošanu 16 apriņķos ir minimāla un nesaprotama

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv
Izskanējusī un pašvaldībām pieejamā informācija par piedāvājumu pašvaldībām apvienoties 16 apriņķos ir minimāla un nesaprotama, uzskata Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers.  

Kā Zemmers pauda pilsētas informācijas portālam Limbazi24.lv, šobrīd izskatās, ka teritorijas sazīmētas subjektīvu viedokļu vadītas un nav ņemta vērā pašvaldību līdzšinējā sadarbība.

"Piemērām, Limbažu novada pašvaldība šobrīd sadarbojas ar Saulkrastu novadu gan izglītības, gan atkritumu apsaimniekošanas jautājumos, kā arī dažādu kopīgu projektu īstenošanā, tajā pašā laikā Limbažu novadam, kā viena no sadarbības pašvaldībām iezīmēta Valmiera, ar kuru līdz šim cieša sadarbība nav veidojusies," atklāj domes priekšsēdētājs.

Tāpat Zemmers piebilst, ka šobrīd pašvaldību sadarbības un attīstības jautājumi jau ir atrunāti plānošanas dokumentos: "Salacgrīvas novada dome, Krimuldas novada dome, Limbažu novada pašvaldība, Saulkrastu novada pašvaldība un citas atrodas Rīgas plānošanas reģionā un novadu attīstība, un sadarbība ir vērsta uz šī plānošanas reģiona pašvaldībām."

Zemmers skaidro, ka šobrīd nav skaidri principi, pēc kādiem apriņķi darbosies un kādas būs to funkcijas. Pašvaldība nevar akceptēt un pieņemt šādu pavirši un nesaprotami izstrādātu viedokli no  Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) puses.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka VARAM pašvaldībām varētu piedāvāt apvienoties 16 administratīvo teritoriju grupās jeb apriņķos, vēsta laikraksts "Diena".

VARAM ir sagatavojusi projektu, kas paredz ap nacionālās un reģionālās nozīmes attīstības centriem izveidot 16 apriņķus. Līdz gada beigām ministrijai jāpabeidz konsultācijas ar pašvaldībām par šo ieceri, bet līdz 2017.gada martam jāiesniedz grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, tajā nosakot sadarbības teritorijas.

"Dienas" rīcībā esošie neoficiālie dati liecina, ka varētu tikt piedāvāts dalījums šādos apriņķos: Rīgas apriņķis - 829 000 iedzīvotāju, Daugavpils apriņķis - 158 000 iedzīvotāju, Jelgavas apriņķis - 120 000 iedzīvotāju, Valmieras apriņķis - 108 000 iedzīvotāju, Liepājas apriņķis - 106 000 iedzīvotāju, Jēkabpils apriņķis - 86 000 iedzīvotāju, Rēzeknes apriņķis - 86 000 iedzīvotāju, Ventspils apriņķis - 86 000 iedzīvotāju, Saldus apriņķis - 59 000 iedzīvotāju, Ogres apriņķis - 59 000 iedzīvotāju, Gulbenes apriņķis - 58 000 iedzīvotāju, Tukuma apriņķis - 47 000 iedzīvotāju, Siguldas apriņķis - 46 000 iedzīvotāju, Bauskas apriņķis - 44 000 iedzīvotāju, Cēsu apriņķis - 43 000 iedzīvotāju un Madonas apriņķis - 35 000 iedzīvotāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)