Banner 980x90

Lietā par Dzirnavu ezera un Slocenes piesārņošanu apsūdzētā "Tukuma ūdens" vadītāja alga pērn sarukusi par 11%

Jelgava, 2.maijs, LETA. Tukuma novada pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Tukuma ūdens" valdes locekļa Aināra Feldmaņa, kurš ir apsūdzētais lietā par Šlokenbekas Dzirnavu ezera un Slocenes upes piesārņošanu, atalgojums pērn bija par 11% zemāks nekā 2015.gadā, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā deklarācija.

SIA "Tukuma ūdens" Feldmanis 2016.gadā nopelnījis teju 20 179 eiro, savukārt 2015.gadā viņa alga pašvaldības uzņēmumā bija par 11% lielāka - 22 776 eiro. Tāpat viņš deklarējis 1481 eiro algu, ko saņēmis SIA "TELMS" kā darbu vadītājs.

Feldmanis pērn deklarējis arī 17 347 uzkrājumus bankā, kas, salīdzinot ar 2015.gadu, sarukuši par 2736 eiro. Tāpat viņam ir uzkrāti līdzekļi privātajos pensiju fondos un ir dzīvības apdrošināšana.

Tukuma ūdens vadītājam pieder dzīvoklis Tukumā un 2007.gada automašīna "Volvo S60".

Jau vēstīts, ka Feldmanis apsūdzēts krimināllietā par Šlokenbekas Dzirnavu ezera un Slocenes upes piesārņošanu.

Policija uzskata, ka Šlokenbekas dzirnavezerā un Slocenes upē konstatētā piesārņojuma cēlonis bija SIA "Tukuma ūdens" piederošo notekūdeņu attīrīšanas iekārtu "Tīle" novadītie neattīrītie notekūdeņi vairāk nekā 31 000 kubikmetru apmērā, kas attiecīgi izraisīja vairāku tūkstošu zivju bojāeju skābekļa trūkuma dēļ.

Saskaņā ar prokuratūras lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā persona ilgstoši neveica efektīvus pasākumus, lai kāda akciju sabiedrība regulāri un būtiski nepārkāpj līguma nosacījumus.

Apsūdzētās personas rezultātā radīts ievērojams apdraudējums ūdens videi, nodarīts mantisks zaudējums Latvijai par kopējo summu 9 401 eiro. Tāpat Engures novada domei nodarīti zaudējumi 220 eiro apmērā, savukārt Tukuma novada domei - 30 797 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)