Banner 980x90

Liek papildināt Jūrmalas lidostas ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu

Vides pārraudzības valsts birojā (VPVB), izvērtējot SIA "Tukums Airport" Jūrmalas lidostas darbības paplašināšanas ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu, nolemts, ka iesniedzējam tas jāpapildina un jārīko atkārtota sabiedriskā apspriešana, aģentūra LETA uzzināja VPVB.

Vides pārraudzības valsts biroja Ietekmes uz vidi novērtējuma nodrošināšanas daļas vadītāja Ērika Ulāne aģentūru LETA informēja, ka VPVB ir uzdevis lidostas uzņēmumam novērst nepilnības ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumā un nodrošināt tā atkārtotu sabiedrisko apspriešanu.

Tas nozīmē, ka atkārtoti notiks arī sabiedriskās apspriešanas sapulces, skaidroja Ulāne, piebilstot, ka, izvērtējot ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumus, VPVB tā ir ierasta prakse, ka ziņojumi netiek akceptēti ar pirmo reizi, jo apjomīgajā dokumentā uzņēmēji bieži palaižot garām atsevišķas prasības.

Parasti VPVB pieprasa iesniegt papildinājumus, taču šajā lidostas ziņojumā konstatēta virkne trūkumu, tāpēc nolemts to atdot atpakaļ uzlabošanai un atkārtotai apspriešanai.

Protestējošo Tukuma iedzīvotāju grupa pauda gandarījumu par šādu Vides pārraudzības valsts biroja lēmumu.

Vairāki Tukuma iedzīvotāji jau pagājušā gada oktobrī notikušās sabiedriskās apspriešanas gaitā bija pauduši stingrus iebildumus pret sagatavoto ziņojumu, norādot, ka tas ir ar būtiskiem trūkumiem un nepilnībām, kā arī tas neatbilst Eiropas Savienības vides tiesību aktu noteikumiem, aģentūrai LETA pauda protestējošo iedzīvotāju grupas pārstāvis Jānis Frišfelds.

"Iedzīvotāji arī uzskatīja, ka viss uzsāktais Tukuma lidostas darbības paplašināšanas ietekmes uz vidi novērtējuma process kopumā neatbilst Eiropas Savienības vides tiesību aktu noteikumiem, kā tos savos nolēmumos tulkojusi Eiropas Savienības Tiesa, jo, starp citu, šī procesa ietvaros netiek vērtēta visu Tukuma lidostas jaudu patiesā ietekme uz vidi," pauda Frišfelds.

Kā liecina Tukumā un Smārdē notikušo sabiedriskās apspriešanas sapulču protokoli un diskusijas portālos internetā, kopumā Tukuma novada un Engures novada iedzīvotāju domas dalās, un protesti nav vienoti visiem iedzīvotājiem, kā arī daudzi iedzīvotāji iebilst protestētājiem, ka viņi kavējot attīstību.

Kā ziņots, pagājušā gada nogalē VPVB tika iesniegta "Tukums Airport" Jūrmalas lidostas darbības paplašināšanas ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma aktuālā redakcija. Ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) ziņojumu sagatavojusi SIA "Latekoil", pēc kā VPVB veica šā ziņojuma izvērtēšanu.
VPVB par ietekmes uz vidi novērtējuma piemērošanu nolēma 2012.gada 20.februārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)