Banner 980x90

Līdz ar lapenes izbūvi Jaunpils pils parkā plānota arī šūpoļu un solu uzstādīšana

Jelgava, 14.marts, LETA. Jaunpils pils parkā plānots iekārt šūpoles un solus, bet pašlaik noslēgumam tuvojas lapenes izbūves darbi, aģentūru LETA informēja Jaunpils novada domes Labiekārtošanas nodaļas vadītājs Gvido Leiburgs.

Jaunajai parka lapenei sākta jumta seguma - valcprofila tērauda - montāža, noslēdzot aktīvos būvniecības darbus. Leiburgs skaidroja, ka lapenes būvniecībā uzmantoti inovatīvi risinājumi, jo ēkas pamati tika izbūvēti, izmantojot skrūvpāļu tehnoloģiju, tādejādi nebojājot blakus augošos simtgadīgos ozolus.

Lapene tiek būvēta, ņemot vērā Jaunpils parka attīstības koncepciju un lapenes projektu. Vienlaikus veikti arī parka krūmu tīrīšanas darbi, līdz lapenei izbūvēts elektrības pievads, nodrošinot bezvadu interneta tīkla pārklājumu. Tāpat netālu no lapenes drošības nolūkos uzstādīta videonovērošanas kamera. Objekta svinīga atklāšana plānota maija sākumā.

Plānots, ka lapene tiks izmantota kāzu ceremonijās. Tāpat projekts nodrošinās apmeklētājiem interesantu un noderīgu parka infrastruktūras elementu, kas papildus motivētu apmeklēt parku, atbalstot aktīvu dzīvesveidu.

Leiburgs informēja arī, ka šogad parkā no aprīļa līdz maija beigām būs apskatāma arī krāšņa sīpolpuķu dobe ar 5000 tulpju un hiacinšu sīpoliem. Tāpat plānots parkā uzstādīt papildus baltos masīvkoka solus un urnas, kā arī iekārt baltās šūpoles.

"Ļoti iespējams, ka šogad parkā sagaidāms kāds jauks un interesants pārsteigums bērniem," pauda Leiburgs.

Jau vēstīts, ka Junpils pils parkā par 14 735 eiro paredzēts izbūvēt lapeni. Jaunais vides objekts tiek veidots, realizējot Jaunpils pils kompleksa telpiskās attīstības koncepciju. Ieceres mērķis ir uzlabot publiskās ārtelpas kvalitāti un piedāvāto tūrisma pakalpojumu klāstu, šādā veidā palielinot parka izmantojamību.

Lapenes būvniecībai ir sagatavots būvprojekts, saskaņā ar kuru ir veikta cenu aptauja. Izdevīgāko piedāvājumu darbu veikšanai iesniedza SIA "Kaims".

14 735 eiro lapenes būvniecībai Jaunpils novada domes deputāti lēmuši piešķirt no 2017.gada pašvaldības budžeta līdzekļu atlikuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)