Banner 980x90

LELBAS Jaunatnes nozares pārstāvji sniedz atbalstu Tukuma novada jaunajām māmiņām

Foto: tukums.lv
Foto: tukums.lv
Pirmdien, 15.augustā, Tukuma sociālajā dienestā viesojās pārstāvji no Latviešu evaņģēliski luteriskās baznīcas Amerikā (LELBA) Jaunatnes nozares, lai projekta ietvaros "Mīlestība mammām" sniegtu materiālu atbalstu jaunajām māmiņām, pilsētas informācijas portālu Tukums24.lv uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Jaunatnes nozari vada Mineapoles – St.Paulas latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Dāgs Demandts. Viņš stāstīja, ka šis Latvijā ir jau ceturtais lielais labdarības projekts, ko vada LELBA. Pirmais projekts tika īstenots Latgalē, sniedzot atbalstu ar jauniem divriteņiem. 2012.gadā ar skolai nepieciešamajiem materiāliem tika apgādāti trūcīgie Vidzemes bērni, bet 2014.gadā trūcīgās ģimenes Kurzemē tika atbalstītas ar jauniem apaviem. Savukārt šoreiz labdarības projekts tika īstenots Zemgalē, sniedzot atbalstu desmit jaunajām māmiņām.

Ideja par projektu "Mīlestība mammām" pieder septiņām jaunietēm no Ziemeļamerikas un Kanādas, kuras piedalījās sešu nedēļu ilgā nometnē kādā latviešu vasaras vidusskolā. Šajā nometnē meitenes apguva latviešu ģeogrāfiju, vēsturi, valodu un literatūru, kā arī ticības mācību, kur jaunietēm tika uzdots uzdevums izdomāt labdarības projektu, ko varētu īstenot Latvijā. Jaunietes vēlējās palīdzēt bērniem, bet vislabākais veids, kā to izdarīt, ir palīdzēt bērnu māmiņām jau no paša sākuma. Meitenes noskaidroja, ka Zemgalē ir visaugstākā bērnu dzimstība, turklāt te vēl nebija īstenots neviens LELBAS projekts, tāpēc tika nolemts palīdzēt šīm māmiņām, apgādājot viņas ar bērnu ratiņiem, gultiņām, pamperiem un citām nepieciešamajām lietām. Ziedojumu vākšanu katra no meitenēm organizēja savā pilsētā dažādos veidos, piemēram, rīkojot koncertus, rādot filmas, ejot pārgājienā un piedāvājot pusdienas, kuras gatavojuši tieši vīrieši - bērnu tēvi.

D.Demandts atklāj, ka kopumā šī projekta īstenošanai tika saziedoti apmēram 65 tūkstoši ASV dolāri. Lielākā daļa no materiālā atbalsta ir iegādāta Latvijā, sadarbojoties ar veikalu "Maxima", bērnu gultiņu ražotājiem Smiltenē un bērnu ratiņu ražotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)