Banner 980x90

Latvijā turpina atgriezties gājputni

Rīga, 15.marts, LETA. Šonedēļ Latvijā turpina atgriezties gājputni, tostarp piektdien Ķekavas novadā manīta peļkājīte, liecina informācija portālā "Latvijasputni.lv".

Piektdienas, 15.marta, rītausmā Ķekavas novada Alejās dzirdēti viena migrējoša putna - peļkājītes - saucieni, kas ir samērā agrs pirmā pavasara migranta novērojums.

Savukārt trešdien, 13.martā, Salaspils novadā, Dārziņu attekā, novērota viena mērkaziņa, bet tajā pašā dienā Rīgā, Republikas laukumā 1, pie Zemkopības ministrijas ēkas, manīta viena baltā cielava. Tie ir pirmie pavasara migrantu novērojumi abām putnu sugām.

Dienu iepriekš, 12.martā, Engures novada Lapmežciemā, pie Starpiņupītes, manīti 50 līdz 60 lielie baltie gārņi, kas ir liels to skaits vienkopus pavasarī.

Tāpat otrdien Ķekavas novada Alejās manīti mazāk nekā 40 sila cīruļi, kas kompaktā barā lidoja virzienā uz ziemeļiem intensīvas snigšanas starplaikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)