Banner 980x90

Kvoruma trūkuma dēļ nenotiek Tukuma domes ārkārtas sēde par neuzticības izteikšanu izpilddirektoram

Ventspils, 11.jūn., LETA. Kvoruma trūkuma dēļ šodien nevarēja notikt Tukuma novada domes ārkārtas sēde, kurā opozīcijas deputāti rosināja lemt par neuzticības izteikšanu domes izpilddirektoram Mārim Rudaus-Rudovskim, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Uz sēdi bija ieradušies astoņi deputāti, bet, lai sēde varētu notikt, tajā vajadzēja piedalīties vismaz deviņiem no kopumā 17 deputātiem.

Domes ārkārtas sēde atkārtoti tiks sasaukta otrdien, 12.jūnijā, plkst.16, nemainot tās darba kārtību. Bez opozīcijas deputātu pieprasījuma lemt par neuzticības izteikšanu izpilddirektoram darba kārtībā ir vēl divi jautājumi par malkas un papīrmalkas izsoles rezultātiem.

Kā ziņots, pēc septiņu Tukuma novada domes opozīcijas deputātu aicinājuma pirmdien plkst.17 bija plānots sasaukt sasaukt domes ārkārtas sēdi, lai rosinātu neuzticības balsojumu Rudaus-Rudovskim, aģentūru LETA informēja opozīcijas frakcijas vadītājs Agris Zvaigzneskalns (LZP).

Tā kā domes izpilddirektoram kopš 5.jūnija ir darba nespējas lapa, lemt par viņa atlaišanu deputāti nevarot. "Varam tikai izteikt neuzticību un aicināt izpilddirektoru labprātīgi atkāpties pašam," skaidroja Zvaigznekalns.

Pieprasījumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai lemtu par neuzticības izteikšanu izpilddirektoram, iesnieguši septiņi deputāti no domes opozīcijas deputātu frakcijas "Trīs partiju apvienība", kurā pārstāvētas Latvijas Zaļā partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un partija "No sirds Latvijai".

Opozīcijas deputāti, pamatojoties uz veikto iepirkumu rezultātu analīzi, esot secinājusi, ka, iespējams, vairāki izsludinātie un arī jau veiktie iepirkumi, piemēram, par Tukuma pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" pārbūvi, ielu apgaismojuma tīklu elementu nomaiņu, autotransporta piegādi Tukuma novada pašvaldībai u.c., ir nekvalitatīvi un mērķtiecīgi izstrādāti tā, lai pie konkrētā darba, piegādēm vai pakalpojuma tiktu uzņēmumi, ar kuriem, iespējams, izpilddirektors iepriekš vienojies, teikts opozīcijas deputātu sagatavotajā lēmumprojektā.

"Iepirkuma komisiju vada izpilddirektors Rudaus-Rudovskis, kura darbība šobrīd ir rosinājusi domāt par to, ka atsevišķi iepirkumu nolikumi tiek izstrādāti konkrētām firmām, izslēdzot citu pretendentu iespēju piedalīties iepirkumos. Par to liecinot arī viņa neprofesionālās atbildes uz deputātu jautājumiem, kad izpilddirektors tika lūgts pamatot iekļautos nosacījumus, kā arī, iespējams, izpilddirektors pārkāpis Publisko iepirkumu likuma 25.pantu, kas nosaka iepirkuma komisijas darbības pamatprincipus," teikts opozīcijas sagatavotajā lēmumprojektā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)