Banner 980x90

Ķemeros sestdien norisināsies Eiropas dabas un nacionālo parku dienas pārgājiens

Rīga, 21.maijs, LETA. Ķemeru Nacionālajā parkā 26.maijā plkst.10.30 norisināsies Eiropas dabas un nacionālo parku dienas pārgājiens, aģentūru LETA informēja dabas izglītības centra "Meža māja" pārstāve Baiba Ralle.

Šogad Eiropas parku dienas temats ir "Kultūras mantojums ir mūsu dabā", tādēļ aptuveni 18 kilometru garais pārgājiens būs veltīts zināmu un mazāk zināmu kultūrvēstures un dabas objektu apzināšanai.

Pārgājiena dalībnieki Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) vides inspektora Kārļa Lapiņa vadībā dosies pa Engures novada Smārdes apkārtni, kur varēs apskatīt Pirmā un Otrā pasaules kara kauju vietas, kā arī citas kara liecības, uzzināt, kur savulaik atradusies slepenā Komunistiskās Partijas līderu atpūtas māja, piestāt pie senlaikos lauksaimniecības vajadzībām plaši izmantotām pļavām un uzzināt vairāk par to apsaimniekošanas kultūrvēsturi.

Tāpat pasākuma laikā iecerēts aplūkot arī Smārdes iedzīvotāju veidoto "Vēja dārzu", iepazīt Zaļā purva kūdras izstrādes vēsturi un aplūkot tā pārvērtības mitrāju atjaunošanas projektā "Hydroplan", kā arī izzināt vēl citus apskates vērtus objektus.

Pārgājiena sākums un nobeigums plānots dzelzceļa stacijā "Smārde", kur var nokļūt ar vilcienu "Rīga - Tukums". Pārgājiena sākuma laiks saskaņots ar vilciena pienākšanas laiku plkst.10.30. Plānotā atgriešanās Smārdes stacijā uz vilcienu plkst.16.47. Pārgājiena rīkotāji aicina izvēlēties gan mitrumizturīgus apavus, gan laika apstākļiem piemērotu apģērbu. Pieteikšanās pārgājienam pa tālruni 29149365.

Eiropas dabas un nacionālo parku diena, pateicoties Eiroparku federācijas iniciatīvai, tiek svinēta kopš 1999.gada ar mērķi pievērst uzmanību šo aizsargājamo dabas teritoriju pastāvēšanai un nozīmei. Šajā dienā ik gadu visā Eiropā tiek rīkoti dažādi pasākumi, lai iepazīstinātu sabiedrību ar vides aizsardzības nozīmi, dabas vērtībām un retumiem, kā arī kultūrvēsturi.

Arī citur Latvijā par godu parku dienai norisināsies dažādas dabas un kultūrvēstures izziņas aktivitātes, par kurām sīkāka informācija DAP mājaslapā "www.daba.gxov.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)