Banner 980x90

Kandavas novadā no decembra pieaugs maksa par ūdenssaimniecības pakalpojumiem

Rīga, 11.okt., LETA. Kandavas novada ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotājiem maksa par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem no 1.decembra pieaugs par 12,7% - no 2,37 eiro kubikmetrā līdz 2,67 eiro kubikmetrā, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publicētā informācija.

Tostarp atbilstoši SPRK lēmumam tarifs par ūdensapgādi Kandavas novadā palielināsies par 34% - no 1,06 eiro par kubikmetru līdz 1,42 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs samazināsies par 4,6% - no 1,31 eiro par kubikmetru līdz 1,25 eiro par kubikmetru. Apstiprinātajos tarifos nav iekļauts pievienotās vērtības nodoklis (PVN).

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu izmaiņas "Kandavas komunālie pakalpojumi" skaidro ar ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksu un sniegto pakalpojumu apmēru izmaiņām.

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifā no kopējām izmaksām 24% ir pamatlīdzekļu nolietojums, 30% - personāla izmaksas, 5% - pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas, 35% - pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, 2% - nodokļu maksājumi un 4% - kredīta procentu maksājumi un pamatsummas atmaksa. Rentabilitāti komersants iekļāvis 4,8% apmērā.

Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifā no kopējām izmaksām 25% ir pamatlīdzekļu nolietojums, 37% - personāla izmaksas, 2% - pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas, 33% - pārējās saimnieciskās darbības izmaksas un 3% - kredīta procentu maksājumi un pamatsummas atmaksa. Rentabilitāti komersants iekļāvis 5,5% apmērā.

SPRK norādīja, ka kopš spēkā esošo ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu apstiprināšanas 2015.gadā komersants ar pašu spēkiem un līdzekļiem ir veicis darbus dzeramā ūdens kvalitātes uzlabošanai Cēres, Grenču un Jaudas ciemā, kur uzstādītas ūdens sagatavošanas iekārtas un spiedkatli, papildus Grenčos nomainīts ūdens sūknis un Cērē pārbūvēta dzeramā ūdens sūkņu māja, kas pirms tam bija avārijas stāvoklī. 2017.gada jūnijā Zemītes notekūdeņu attīrīšanas iekārtās kompānija nomainīja gaisa pūtēju pret ekonomiskāku, tādējādi būtiski samazinot elektroenerģijas patēriņu.

Tāpat SPRK atzīmēja, ka reljefa īpatnību dēļ Kandavas pilsētā ir liels pārējo attīrīto notekūdeņu daudzums lietus ūdeņu veidā, kas ieplūst centralizētajā kanalizācijas sistēmā (Kandavas pilsētā un Kandavas novada pagastos nav ierīkotas atsevišķas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas). Lai "Kandavas komunālie pakalpojumi" kompensētu izmaksas, kas rodas saistībā ar lietus ūdeņiem, Kandavas novada pašvaldība apmaksā lietus ūdeņu savākšanu un attīrīšanu kanalizācijas sistēmā kopumā 56 000 kubikmetru lietus ūdens gadā.

Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli par "Kandavas komunālo pakalpojumu" iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu, regulators 2018.gada 20.jūlijā Kandavā organizēja uzklausīšanas sanāksmi.

Kompānija "Kandavas komunālie pakalpojumi" reģistrēta 1995.gadā. Tās vienīgā īpašniece ir Kandavas novada pašvaldība. Komersants Kandavas novadā sniedz regulējamus ūdenssaimniecības pakalpojumus, kā arī neregulējamus pakalpojumus, tostarp siltumapgādes, nekustamā īpašuma pārvaldīšanas un citus pakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)