Banner 980x90

"Kandavas komunālos pakalpojumus" vadīs bijušais Talsu izpilddirektora vietnieks

Jelgava, 29.sept., LETA. Par SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" vadītāju izvēlēts Oskars Kļava, kurš ir strādājis Talsu novada pašvaldībā par izpilddirektora vietnieku, aģentūra LETA uzzināja Kandavas novada domē.

Kļava dzimis Talsos, dzīvo Talsu novada Laidzes pagastā, ir precējies un ģimenē aug trīs bērni. Vidējo profesionālo izglītību ieguvis Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā, kuru pabeidzis 2001.gadā, iegūstot tehniķa-elektriķa specialitāti. Studējis Latvijas Lauksaimniecības universitātē Lauksaimniecības fakultātē un maģistrantūrā Ekonomikas fakultātē.

Darba gaitas sācis 2006.gadā Talsu rajona padomē par plānotāju analītiķi. Vadījis arī plānošanas attīstības nodaļu un pēc administratīvās reformas 2009.gadā strādājis Talsu novada pašvaldībā par izpilddirektora vietnieku tehniskajos un nekustamā īpašuma jautājumos.

Jau vēstīts, ka konkursā uz atbrīvojušos SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" valdes locekļa amatu saņemti sešu pretendentu pieteikumi.

Pēc pirmās vērtēšanas kārtas nākamajai izvērtēšanai kārtai izvirzīti pieci pretendenti.

Tāpat ziņots, ka Kandavas novada dome no amata atbrīvojusi SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" valdes locekli Pēteri Krampīti, pamatojot šo lēmumu ar vairākiem Krampīša pārkāpumiem.

Pēc Krampīša teiktā, viņa atbrīvošana ir turpinājums nesaskaņām starp bijušo Kandavas novada domes priekšsēdētāju Normundu Štofertu (LZS) un deputātiem, kuri tagad nākuši pie varas pašvaldībā. Pagājušā gada nogalē Štoferts nolēma nepagarināt terminēto darba līgumu ar toreizējo SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" vadītāju un uzaicināja Krampīti vadīt uzņēmumu. Šāds toreizējā domes priekšsēdētāja lēmums izraisīja nesaskaņas ar domes deputātiem, kā rezultātā no amata atkāpās pats Štoferts.

"Ja es būtu zinājis, ka Štoferts atkāpsies, nekad nebūtu pieņēmis viņa uzaicinājumu vadīt uzņēmumu," atzina Krampītis. Krampītis uzskata, ka jaunā domes vadība meklējusi ieganstus, lai varētu atbrīvot viņu no uzņēmuma valdes locekļa amata.

"Meklēja, kur piesieties un, protams, atrada. Neko ļaunprātīgi neesmu pārkāpis. Kaut ko, pie kā piesieties, var atrast jebkuram, kurš strādā, nevis tikai kārto mapītes. Tā ir politiska izrēķināšanās," apgalvoja bijušais uzņēmuma vadītājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)