Banner 980x90

Jaunpils vidusskolā norisināsies starptautisks seminārs globālajā izglītībā "Pasaule ienāk klasē"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Maijā Jaunpils vidusskolas saimei darba pilnas rokas, jo jau 3.maijā notiks starptautisks seminārs "Pasaule ienāk klasē". Jaunpilī ieradīsies draugi no Tallinas Mahtras pamatskolas (Igaunija), Kražantes pamatskolas (Lietuva), Maskavas vidusskolas Nr.2098 (Krievija).

Kā pilsētas informācijas portālu Tukums24.lv informēja Jaunpils novada Domes Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja Baiba Rasa, semināra pirmajā dienā - 3.maijā notiks iepazīšanās, jo sadraudzības skolu ciemiņus laipni savās mājās uzņems divpadsmit Jaunpils vidusskolēnu ģimenes.

4.maijā viesi dosies iepazīt Latvijas galvaspilsētu Rīgu, savukārt 5.maija rīts iesāksies ar draugu piedalīšanos atklātajās stundās, notiks Māmiņdienas koncerts pirmsskolas bērnu grupiņās un plkst.13-14:30 notiks seminārs "Pasaule ienāk klasē".

Viesi iepazīsies ar Jaunpils kultūras mantojuma bagātībām Jaunpils Amatu mājā, tiksies ar novada Domes priekšsēdētāju Ligitu Ginteri, dosies ekskursijā pa Jaunpils pili un vakariņās baudīs Jaunpils Pils kroga īpašo viduslaiku mielastu.

6.maijā jaunieši dosies iepazīt Ķemeru nacionālā parka dabas takas, savukārt vakarā plkst.18.00 apmeklēs Jaunpils vidusskolas pašdarbnieku koncertu Jaunpils pilī.

Konferences programmā paredzētas dažādas izglītojošas un uz pieredzes apmaiņu orientētas aktivitātes, kas saistās ar globālo izglītību. Tiks apskatītas tādas tēmas kā atkritumu otrreizējā izmantošana. Jaunpils vidusskolas 11.klases audzēkņi vadīs nodarbību 3. klases skolēniem un viesiem par lietu otro dzīvi jeb mākslas un radošie darbi no otrreiz lietojamiem priekšmetiem. Jauniešiem notiks arī interaktīva nodarbība-"Iepazīsti Jaunpili", kuras laikā notiks ekskursija pa novadu, jaunieši fotogrāfēs un veidos kolāžas. Savukārt pedagogi dalīsies pieredzē prezentējot savu pieredzi gan moderno metožu izvēlē atbilstoši tematikai, gan aktuālāko izglītības jomā.

Jaunpils vidusskolas direktors Jānis Liepiņš un fizikas skolotāja Ilze Inkina dalīsies pieredzē par interaktīvajām metodēm dabaszinību un fizikas stundās, savukārt angļu valodas skolotāja Valentīna Rubīna iepazīstinās kolēģus no sadraudzības skolām par Jaunpils vidusskolas aktivitātēm e-twinning programmā.

Kamēr pedagogi diskutēs par aktualitātēm izglītības saturā, jaunieši tiksies ar Jaunpils vidusskolas skolēnu parlamentu un katrs sniegs ieskatu prezentācijā par savu skolu.

Semināra noslēguma daļa notiks 7.maijā, kad viesi dosies mājup ar emociju un iespaidiem bagātu ceļojumu somu, savukārt mēs, mājinieki, vēlēsim drošu mājupceļu un cerēsim uz drīzu atkalredzēšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)