Banner 980x90

Jaunpils pilī svinēs viduslaiku svētkus

8.augustā Jaunpils pilī tiks svinēti nu jau tradicionālie vidusslaiku svētki, pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv pavēstīja pasākuma rīkotāju pārstāve Inga Krūtaine.
Pagājušogad viduslaiku svētki Jaunpilī tika svinēti par godu pils kundzei Elīzai, bet šogad tie notiks, atceroties četrus Jaunpils pilskungus - Tīsu fon der Reki, Matiasu fon der Reki, Johanu Zigismundu fon der Reki un Vilhelmu Heinrihu Ernestu fon der Reki. Vareni ir stāsti un nostāsti par viņu karagājieniem un cīņām gan karā, gan savās muižās. 

Jau no plkst.13.00 pils laukumā darbosies amatnieku tirdziņš ar dažādiem amatnieku, mājražotāju darinājumiem. Svētku atklāšana būs plkst.14.00. Pils mūrus sarībinās bungu ritmi "Pulsa efekta" izpildījumā. Pirmo reizi Jaunpilī, paralēli bruņinieku tuvcīņām, būs iespēja redzēt bruņiniekus, kas ar zobeniem cīnīsies sēžot zirgos.

Spēkoties varēs arī pasākuma dalībnieki, piedaloties veiklības, precizitātes un spēka pārbaudījumos. Intelektuālas cīņas notiks pilskungu buduāros, kur katrs varēs pārbaudīt savas stratēģu dotības šahā un citās spēlēs.

Sagatavojot jaunos bruņiniekus, bērniem būs iespēja piedalīties Mazo bruņinieku turnīrā, izjāt ar zirgu un, sarunās ar pieredzes bagātajiem bruņiniekiem, uzzināt par bruņām, viduslaiku ieročiem un bruņinieku dzīvesveidu.

Kamēr vīri spēkosies, dāmas varēs izmēģināt dabisko zālīšu smērītes, izgatavot skaistumlietiņas un baudīt Viljama Šekspīra izrādi "Liela brēka, maza vilna"  Radošo projektu teātra aktieru izpildījumā. 

Darbosies kalēja, ķēķa saimnieces, pils ģērbējas un guvernanšu radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem. 

Plkst.21.00 būs balle pils pagalmā ar atraktīvu mūziķu apvienību - "Zaļā galma kapella", kas radusies ar ideju, iepriecināt svētkos savus klausītājus ar senču iemīļotām dziesmām lauku kapelas stilā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)