Banner 980x90

"Jaunpils pienotavas" apgrozījums pērn pieauga par 5,8%

Rīga, 28.marts, LETA. Piena pārstrādes uzņēmums "Jaunpils pienotava" pagājušajā gadā strādāja ar 11,54 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 9,1% un bija 753 660 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2017.gads piensaimniecībā bija raksturīgs ar izteiktu piena tauku deficītu un to augsto cenu, kas bija iemesls piena cenu kāpumam, maksimumu sasniedzot rudenī. Pērn "Jaunpils pienotava" par 14% samazināja pārstrādātā piena daudzumu salīdzinājumā ar 2016.gadu, jo samazinājās produktu, kas pārsvarā satur piena olbaltumu, realizācija. Neraugoties uz apmēru samazināšanos, kopumā kompānija samaksāja par pienu par 1,1 miljonu eiro vairāk nekā iepriekšējā gadā. Papildus uzņēmums akcionāriem samaksāja arī dividendes.

Pērn "Jaunpils pienotava" daļēji realizēja Lauku atbalsta dienesta (LAD) atbalstītu projektu, noslēdzot aktivitātes, kas nodrošināja ražošanas jaudu palielināšanu. Kompānija pilnībā pabeidza notekūdeņu attīstīšanas iekārtu montāžu. Tāpat pērn uzņēmums turpināja iekārtu palaišanas un ieregulēšanas darbus, kā arī sāka projektu ar mērķi padarīt efektīvāku krējuma ražošanu. Šajos projektos, kā arī citās investīcijās, pērn uzņēmums ieguldīja vairāk nekā 600 000 eiro.

Tāpat kompānija pērn turpināja iepriekšējos gados uzsākto stratēģiju pārdošanas politikā - samazināt vairumtirgotāja daļu Latvijas tirgū. Šogad kompānija uzsāka arī tiešo preču realizāciju "Iepirkumu grupai" un "Madara 89", kā arī sāka sarunas ar "Baltstor" par tiešo preču piegādi.

Uzņēmuma vadība norāda, ka 2018.gadā kompānija plāno pabeigt LAD atbalstītos un 2017.gadā uzsāktos investīciju projektus, kuru rezultātā plāno nodot ekspluatācijā rūpniecisko notekūdeņu priekšattīrīšanas staciju. Paredzēts arī palielināt pamatproduktu - biezpiena un skābā krējuma - realizācijas un ražošanas apmērus, nodrošinot tehnoloģisko iekārtu maksimāli lielāku noslodzi, un tādā veidā cenšoties mazināt vienas produkcijas vienības izmaksas. Plānots turpināt strādāt eksporta tirgos.

Kompānijas vadība prognozē, ka 2018.gadā uzņēmums veiksmīgi īstenos plānotās investīcijas, palielinās realizācijas apmērus.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Jaunpils pienotava" 2016.gadā strādāja ar 10,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa vairākkārt pieauga un bija 829 289.

"Jaunpils pienotavas" pamatdarbības veids ir biezpiena, krējuma un siera ražošana. Uzņēmuma īpašnieks "Piena ceļš" ir viens no lielākajiem piena ražotāju kooperatīviem Latvijā. "Piena ceļš" uzņēmumu iegādājās 2008.gada pavasarī no Dominikā reģistrētajām kompānijām "Euro Capital Limited" un "Gulf Finance LTD".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)