Banner 980x90

Jaunpils parka zāliena noganīšanai izmantos aitas

Jelgava, 30.maijs, LETA. Jaunpils parkā šovasar izmēģinās jaunu apsaimniekošanas veidu, ļaujot par zāliena noganīšanu rūpēties aitām, aģentūra LETA uzzināja Jaunpils novada pašvaldībā.

Parkā šovasar būs sastopamas trīs aitas un jēriņi. Ideja tieši par ekoloģisko parka apsaimniekošanu pašvaldībā radās, iedvesmojoties no līdzīgiem piemēriem Anglijā un Īrijā, kur vēl aizvien aitas izmanto zāliena noganīšanai parkos ap senām muižām.

"Ieguvumi no šī projekta būs vairāki - nebūs jātērē pašvaldības līdzekļi zāles pļaušanai parkā, bērniem būs iespēja apskatīt lauku videi raksturīgus dzīvniekus, un turklāt noganīšana ir labākais veids, kā atjaunot bioloģisko daudzveidību zālājā," skaidroja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja Baiba Rasa.

Pašlaik parka teritorijā tiek veikta nožogojuma uzstādīšana. Visa parka teritorija ir publiski caurstaigājams, nožogojums kalpo tikai un vienīgi aitām. Apmeklētājiem nožogotā teritorija ir brīvi pieejama jebkurā diennakts laikā, taču pašvaldība lūdz rūpīgi aizvērt aiz sevis vārtiņus.

"Aicinām iedzīvotājus ievērot dzīvnieku labturības nosacījumus, nebarot tos. Vēlāk plānots uzstādīt īpašu vietu, kur bērniem būs iespēja pabarot aitas ar kārumiem," informēja Rasa, aicinot parūpēties par suņu atrašanos pavadā un ievērot sabiedriskās kārtības un drošības noteikumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)