Banner 980x90

Jaunpils novads dzimšanas dienu svinēs piecas dienas

Šogad aprit pieci gadi, kopš apvienojoties Jaunpils un Viesatu pagastiem izveidojās Jaunpils novads. Par godu šim notikumam, Jaunpils novada pašvaldība maiju pasludina par svētku mēnesi, svētkos liekot uzsvaru uz iedzīvotāju līdzdalību novada dzīves veidošanā un attīstīšanā, pilsētas informācijas portālu Tukums24.lv informēja Jaunpils novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Rasa.

"Jaunpils ir vieta, no kuras sākas jūsu ceļojums Kurzemē. Vieta, kur varenās pils paspārnē saplūst Viduslaiku un mūsdienu elpa. Tā ir vieta, kas nebeidz pārsteigt tās viesus, vieta, ko jaunpilnieki lepni sauc par savām mājām. Manas mājas –mana Jaunpils. Mūsu cilvēki ir novada lielākā bagātība. Svinēsim svētkus kopā ar prieku!" aicina Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere.

Pirmā svētku diena paredzēta jau svētdien, 11.maijā, kad paralēli lustīgām Pavasara gadatirgus andelēm notiks dažādas svētku aktivitātes gan bērniem, gan pieaugušajiem. Staigāšana ar koka kājām, salmu maisu cīņas, spēka sacensības u.c. Tirgus sākums jau plkst.8.00, vēlāk plkst.10.00 svinīgs koncerts un no plkst.11.00 būs iespēja darboties radošajās darbnīcās kopā ar biedrībām "7 balles", "Kamenes", "Vīgriezes" un "Dzīpars" , kā arī dekupāžas meistari Intu Finku ar Jaunpils vidusskolas rokdarbu entuziastēm. Sievām būs iespēja arī pārbaudīt roku veiklību atradīšanas sacensībās, adot Jaunpils novada zeķi-septiņjūdžu zābakiem!

No plkst.11.00 aktīvākajiem svētku dalībniekiem būs iespēja pārbaudīt savas spējas un veiklību dažādās sportiskās aktivitātēs. Pašus mazākos svētku dalībniekus gaidīs gaisa pils un rotaļās vedīs pasaku varoņi. Padomāts arī par puišiem un vīriem – paredzēta SIA "Joži" smagās tehnikas, Jaunpils brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības un Jaunpils novada Domes multifunkcionārā traktora apskate un paraugdemonstrējumi- iespēja iekāpt, apskatīt, fotografēties. Zāles pļāvēju parāde un paraugdemonstrējumi. Notiks arī fotoorientēšanās sacensības.

Otrā svētku diena paredzēta 17.maijā -nMuzeju nakts ietvaros. No plkst.10.00 līdz 14.00 Jaunpils mednieku biedrība gaidīs interesentus šautuvē, būs iespēja izmēģināt roku šaušanā pa lidojošiem šķīvīšiem. Plkst.18.00 Jaunpils baznīcā notiks koncerts, no plkst.18.30 Jaunpils ezera krastā pie Dzirnavām viesus gaidīs un ar laivām vizinās ūdensklubs "Burbuļi". Plkst.19.00 muzeja apmeklētājus sagaidīs folkloras kopa "Viesi". No plkst.19.30 Jaunpils muzejā būs aplūkojama Ilzes Cērpiņas gleznu izstāde un Pavasara ziedu prieks sadarbībā ar Jaunpils dārzkopības biedrību. Gan lielos, gan mazos muzeja apmeklētājus aicināsim līdzdarboties radošajās darbnīcās.

Jaunpils pils dārza pārzine Alda piedāvās nogaršot un izzināt ārstnieciskos augus- no pilskundzes dārza līdz tējas tasei. Vakara turpinājumā Lestenes teātra jautrs uzvedums, (vadītāja Iveta Papendika) un Brīvdabas kino pils pagalmā "Tas bija mūsu laiks" . Doties ekskursijā pa pili aicinās brālis Teodors. No plkst.23.00 balle Jaunpils pils pagalmā kopā grupu "Brīvdiena" (ieeja bez maksas).

Muzeju naktī apmeklētājus gaidīs arī Jaunpils evaņģēliski luteriskā baznīca. Dzintara pavedienu vērps un ievīs biedrības "Dzīpars" dalībnieces, gardas šmores un riktes no Pilskunga ķēķa visa vakara garumā, kā arī ,mīksti un sabužināti pēļi viesus gaidīs viesnīcā (istabiņas rezervēt pa telefonu 29442539), aicinot ieradīsieties ar īpašu dreskodu - piespraudi ar dzintaru.

Meklēsim, priecāsimies un skatīsimies Jaunpils dzintara āderītes kopā!

Trešā svētku diena, 18.maijs būs Ģimeņu un sporta diena Kartavkalnā. No plkst. 9.00 līdz 13.00 notiks orientēšanās sporta sacensības ģimenēm un audžuģimenēm ar bērniem. No plkst.13.00 pikniks pie ugunskura. Plkst.14.00 sekos Jaunpils novada dziedošo ģimeņu koncerts un ģimeņu sadziedāšanās grupas "Jaunpils Elements" pavadījumā. Bērniem danči un disenīte. No plkst.15.00 veiklībā un ātrumā sacentīsies jauniešu, biedrību, uzņēmumu un organizāciju komandas. Aicināti visi interesenti.

Ceturtā svētku diena, 25.maijs - Mazo ciemu diena. No plkst.11.00 Jaunpils un Viesatu pašdarbnieku kolektīvi ar priekšnesumiem dosies ciemos uz novada mazajiem ciemiem: Jurģiem, Sauli, Levesti, Struteli un Viesatām, lai dalītos svētku priekā ar vietējiem iedzīvotājiem. Plkst. 15:00 Viesatu birzītē koncerts un plkst. 17:00 pikniks ar desiņu cepšanu uz ugunskura un lustīga dziedāšana ar dančiem grupas "Jaunpils Elements" pavadījumā.

Bet piektā un noslēdzošā svētku diena gaidāma 31.maijā. Lai pašu acīm redzētu, zinātu un iepazītu, ko un kā ražo vietējie uzņēmumi, iedzīvotāji un ciemiņi ir aicināti doties bezmaksas ekskursiju tūrē pa Jaunpils novada uzņēmumiem SIA "Joži", SIA "Līvas grupa", A/S "KCMAS", SIA "Īves grupa", SIA "Saules koka amatnieks" un SIA "EGG KOKS". Pieteikšanās ekskursijai līdz 12.maijam, rakstot uz e-pastu baiba.rasa@jaunpils.lv vai zvanot pa tārluni 20204694.

Plkst.15.00 pie Jaunpils pils Druvas teātris spēlēs lugu "Īsa pamācība mīlestībā". Bet, lai veicinātu iedzīvotāju kopības sajūtu un piederību savam dzimtajam Jaunpils novadam, no plkst.19.00 paredzēta vienošanās kopīgā svētku gājienā no centra krustcelēm līdz parkam. No plkst.20.00 pašdarbnieku noslēguma koncertu estrādē vadīs Valters Krauze. Pēc koncerta Piecgades svētku tortes baudīšana. Vakara turpinājumā balle parkā grupas "Klaidonis" pavadījumā. (ieeja bez maksas). Parkā darbosies āra kafejnīca "Līvas".

Sīkāka informācija mājas lapā www.jaunpils.lv, zvanot pa tālruni 20204694 vai rakstot baiba.rasa@jaunpils.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)