Banner 980x90

Jaunpils novada pašvaldība sākusi ziedojumu vākšanu jaunas skulptūras "Marija ar bērnu" izveidošanai

Jelgava, 2.nov., LETA. Jaunpils novada pašvaldība aicina ziedot līdzekļus, lai atbalstītu nodedzinātās skulptūras "Marija ar bērnu" atkārtotu izveidošanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldībā uzsver, ka mākslinieka Aigara Bikšes izveidotais vides objekts bija iecienīts gan vietējo iedzīvotāju vidū, gan tūristu vidū. Pašvaldībā sola, ka skulptūras vieta nebūs tukša, tāpēc aicina atbalstīt skulptūras izveidošanu.

Tāpat pašvaldība aicina aculieciniekus, kas redzējuši skulptūras dedzināšanu vai manījuši aizdomīgas personas tās tuvumā, sazināties ar policiju.

Jau vēstīts, ka oktobra sākumā Jaunpilī nodedzināta Bikšes veidotā lielformāta skulptūra "Marija ar bērnu".

Policija notikuma vietā esot atradusi benzīna kannas vāciņu, līdz ar to ir aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana, skaidroja Jaunpils novada pašvaldības izpilddirektors Pēteris Baranovskis.

Lai arī skulptūras uzstādīšana Jaunpilī netika uzņemta viennozīmīgi, Baranovskis nedomā, ka dedzinātāji varētu būt idejas pretinieki. Iespējams, vandalisma akts pastrādāts pēc alkohola lietošanas tuvējos mazdārziņos. Pagājušajā gadā skulptūra jau apmētāta spridzeklīšiem, taču citu mēģinājumu bojāt vides objektus vairs neesot bijis.

Ceļā uz Kartavkalniem vides objekts tika uzstādīts 2016.gadā un pašvaldībai izmaksāja 4377 eiro. "Nodarīti lieli materiālie zaudējumi, nerunājot par māksliniecisko un kultūrvēsturisko vērtību," pauda Baranovskis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)