Banner 980x90

Jaunpils novada pašvaldībā nākamgad plāno lielāku budžetu

Jaunpils novada pašvaldībā sākts aktīvs darbs pie nākamā gada budžeta, kas tiek prognozēts nedaudz lielāks. Tajā līdztekus pašvaldības pamata uzdevumiem tiks ietverta arī Jaunpils novada kultūras nama aprīkojuma uzlabošana, meliorācijas sistēmu rekonstrukcija un citas aktivitātes.

Jaunpils novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Rasa aģentūru LETA informēja, ka budžeta palielinājums saistīts ar to, ka nodokļu ieņēmumi tiek prognozēti lielāki. Jauno budžetu domē varētu skatīt nākamā gada sākumā, bet pagaidām arī iespējams, ka šā gada nogalē.

Jaunpils novada pašvaldībai apstiprināti vairāki projekti - mūsdienīgas skaņas un gaismas aparatūras iegāde un uzstādīšana Jaunpils novada kultūras namā, tautas tērpu iegāde Viesatu vidējās paaudzes kolektīvam, meliorācijas sistēmu rekonstrukcija Jaunpils novada pašvaldībai piederošās un valdījumā esošās zemēs.

Apstiprināts ir arī kāds jauniešu projekts ar braucienu uz Itāliju, kas saistīts ar Eiropas Komisijas darba simulāciju. Neskaidrības ir vēl par diviem projektiem, kuri nav apstiprināti, - meliorācijas sistēmu rekonstrukcija Jaunpils pagasta īpašumos Rūšu strauta lejtecē un Jaunpils muižas lauksaimniecības kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana, popularizēšana un pieejamības nodrošināšana.

Tāpat vēl nav gala lēmuma par skolas siltināšanas projektu. Pašvaldība pati par budžeta līdzekļiem plāno īstenot jau iepriekš Attīstības programmā ietverto.

Jau ziņots, ka 7.novembrī Saeima pēc vairāk nekā pusdiennakti ilgām debatēm pieņēma nākamā gada valsts budžetu. Par budžeta pieņemšanu nobalsoja 55 deputāti, savukārt pret bija 38 deputāti. Budžeta pieņemšana notika bez lieliem pārsteigumiem, atbalstu gūstot vien dažiem valdošajā koalīcijā nesaskaņotiem priekšlikumiem.

Nākamā gada budžeta likumā noteikts, ka no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumiem pašvaldību budžetiem tiek 80%, bet valsts budžetam - 20%. IIN likme būs 24%, maksātāja mēneša neapliekamais minimums - 75 eiro (52,71 lats) un IIN atvieglojumi par apgādībā esošu personu - 165 eiro (115,96 lati) mēnesī.

Sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas likme darba ņēmēju pusē tiks samazināta no 11% uz 10,5%, bet darba devēju pusē - no 24,09% uz 23,59%. Minimālā alga nākamgad būs 320 eiro (225 lati).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)