Banner 980x90

Jaunpils novadā apgūs pašvaldību mārketingu

Jaunpils novada pašvaldība iesaistījusies projektā "Lietpratīga pārvaldība un Latvijas pašvaldību veiktspējas uzlabošana", tādējādi sperot pirmo soli pretim tā dēvētā pašvaldību mārketinga ieviešanai, pilsētas informācijas portāls Tukums24.lv uzzināja Latvijas Pašvaldību savienībā.

Projekta iesniedzējs ir Latvijas Pašvaldību savienība, partneri – Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija un Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

Kā norādīts projekta idejas aprakstā, viens no galvenajiem uzdevumiem ir iemācīt pašvaldībām analizēt, kā tuvojas vai attālinās viņu izvirzītie mērķi, un ieviest pilnvērtīgas personāla motivēšanas metodes. Projekta gaitā paredzēts izveidot salīdzināmo datu bāzi, mācot pašvaldībām lietpratīgu ilgtermiņa vadību, kā vienu no stratēģiskajām vadības formām izvēloties pašvaldību mārketingu.

Latvijas Pašvaldību savienība pašvaldību sadarbības tīklā izvēlējusies deviņas pašvaldības: Amatas, Gulbenes, Jaunpils, Madonas, Preiļu, Skrundas un Ventspils novadu, Valmieru un Ventspili. Projektā gaitās paredzēts apgūt Polijas un Norvēģijas pieredzi, tādēļ pašvaldību pārstāvji dosies izpētes braucienā uz Poliju un Norvēģiju.

Projekta gaitā tiks veikti arī pētījumi šādās jomās: rezultatīvo rādītāju izmantošana panākumu vai neveiksmju mērīšanai pašvaldību stratēģiskajā vadīšanā; iespējas apvienot vidējā termiņa budžeta plānošanu un izpildi ar vidējā termiņa attīstības programmēšanu un izpildi pašvaldību stratēģiskajā vadīšanā; iespējas apvienot vidējā termiņa budžeta plānošanu un izpildi ar vidējā termiņa attīstības programmēšanu un izpildi; pašvaldību mērķu mērīšana sociālās drošības jomā, sabiedrisko pakalpojumu jomā un izglītības jomā. Šī projekta viens no pozitīvajiem aspektiem būs tā rezultātu izmantošana un pielietošana arī pēc projekta noslēguma pat ar minimālu finansējuma apjomu.

Projekta īstenošanas termiņš ir no 2013.gada 10.decembra līdz 2016.gada 30.aprīlim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)