Banner 980x90

Jaunpils muzejā sākta vēsturiskas podiņkrāsns restaurācija

Jelgava, 29.maijs, LETA. Jaunpils muzeja telpās sākta 20.gadsimta sākumā pēc vācu arhitekta Boksfala projekta pārbūvētās podiņkrāsns restaurācija, aģentūra LETA uzzināja Jaunpils novada pašvaldībā.

Līdz mūsdienām Jaunpils pilī saglabājušās tikai trīs vēsturiskās krāsnis, no kurām neviena nav pieejama apskatei apmeklētājiem. Īstenojot Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstīto projektu, paredzēts atjaunot krāsns centrālo izliekuma daļu un veikt glazūras uzklāšanu. Restaurētā krāsns tiks kurināta, lai apsildītu telpu, un tā kļūs arī par nozīmīgu vēsturiskā interjera akcentu - krāsota krēmkrāsā un rotāta ar klasicisma stila ziedu un lapu vītņu motīviem.

Projekta kopējās izmaksas ir 24 659 eiro, tai skaitā ELFLA finansējums 18 341 eiro un Jaunpils novada domes finansējums 6318 eiro. Projektu plānots īstenot līdz 31.augustam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)