Banner 980x90

Jaunpilī norisināsies Muzeju nakts pasākumi

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kā pilsētas informācijas portālu Tukums24.lv informēja pasākuma organizatori, durvis vērsies plkst.19.00, kad muzeju nakts Jaunpilī tradicionāli tiks atklāta pie Jaunpils pils lielgabala.

Jaunpils baznīcas ērģeļu apskate un koncerts

Pēc mācītāja Jāņa Saulītes uzrunas plkst. 19.30 Jaunpils baznīcā būs unikāla iespēja apskatīt atjaunotās baznīcas ērģeles tuvplānā kopā ar ērģeļbūves meistaru Jāni Kalniņu, bet plkst.20.00 būs ērģelnieces Ineses Paičas koncerts.

No plkst.19.40 "Durvis, durvis… Un aiz katrām durvīm - burvis"

Visas nakts garumā norisināsies orientēšanās spēle "Durvju detektīvs", kurā būs jāatrod dažnedažādākas pils un tās apkaimes durvis.

Durvis tiks vērtas arī mākslinieces Ingas Pērkons gleznu izstādei "Vasaras krāšņums" un Jaunpils dārzkopju pavasara ziedu izstādei Jaunpils muzeja Izstāžu zālē.

Zaļajā zālē darbosies radošā animācijas filmu darbnīca kopā ar Artu Berezovsku. Animācijas studija, kas Jaunpilī darbojas kopš pagājušā gada septembra, rādīs savas šajā gadā uzņemtās animācijas, bet pēc tām katrs varēs piedalīties Jaunpils animācijas tapšanā.

Jaunpils Amatu mājā viesi varēs satikt šīs puses audējas, rokdarbnieces un paši piedalīties nakts darbiņos.

Muzeja nakts durvis uz garšu pasauli atvērs Jaunpils pils krodziņa gardumi un īpašais Muzeju nakts pārsteigums.

No plkst. 9.40 Brīvdabas lasītava ar radošajām pieturvietām

Pirmo reizi tiks atvērta Jaunpils bibliotēkas Brīvdabas lasītava ar radošajām pieturvietām uz pils saliņas. Lasāmpieturā būs tikšanās ar dzejnieku Jāni Kalnbergu, bet radošajā darbnīcā notiks darbošanās Ievas Zāgmanes vadībā.

Plkst.20.00 Lestenes bērnu teātra "Rakari" izrāde "Nekaunīgais zirnis"

Lestenes bērnu teātris «Rakari» vērs durvis uz bērnību, izrādot Ināras Šteinbergas darbu «Nekaunīgais zirnis». Tas ir stāsts par nešpetno zirni, kas nespēj sadzīvot ar citiem dārzeņiem dobē un sevi uzskata par vislabāko, viskaistāko un visgarāko.

Plkst.21.00 Skanošais ezers

Ģitāristu pulks Jaunpilī kļūst arvien lielāks un tiek apgūtas arvien jaunas dziesmas, sākot ar vecām 90. gadu dziesmām un beidzot ar mūsdienīgiem hitiem. Pēc Jaunpils ģitāristiem klausītāju ausis priecēs Anitas Intaites un Roberta Jakubovska koncerts ezera skaņās.

Plkst.22.22 Zanes Dombrovskas speciālā koncertprogramma "7 Dienas"/ pils pagalmā/

No plkst.19.00 Jaunpils pils pagalmā būs apskatāma mākslinieces Agneses Melbārdes un Nacionālā teātra aktrises Zanes Dombrovskas kopekspozīcija "7 Dienas" - 7 muzikālas domas un 7 tekstila grafikas.

Mākslinieces Agneses Melbārdes tekstila grafikas uz trīs metrus augstiem un 1,5 metrus platiem audumiem ir veltītas Latvijas Nacionālā teātra aktrises Zanes Dombrovskas septiņām orģināldziesmām, kuras apkopotas solo albumā ar tādu pašu nosaukumu - "7 Dienas".

Ekskluzīvi muzeja nakts apmeklētājiem plkst. 22.22 Zane Dombrovska speciālā koncertprogrammā pils pagalmā nodziedās visas " 7 Dienas".

Jaunpils pils un muzeja, Jaunpils Amatu mājas un Jaunpils baznīcas durvis būs atvērtas no plkst.19.00 līdz pkst.1.00.

Atvērtās viesnīcas durvis aicinās izbaudīt mīkstos pēļus. Rezervācija pa telefonu 2944 2539.

Sīkāka informācija par norisi pa tel. 20223423.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)