Banner 980x90

Izmanto iespēju un apgūsti masiera profesiju!

Šobrīd ir piemērots laiks, lai izvērtētu iespēju veikt ieguldījumu savā izglītībā – apgūsti ārstniecisko masāžu Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžā (LU PSK) un iegūsti masiera kvalifikāciju! Divu gadu laikā tev būs iespēja apgūt daudzpusīgas profesionālās un praktiskās zināšanas un iegūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Studiju procesā tu apgūsi klasisko masāžu un dažādus masāžas veidus, tādus kā manuālo limfodrenāžu, fizikālo medicīnu, segmentāro masāžu, refleksoterapiju un citus. Studijas notiek Jūrmalā un medicīnas koledžas Rēzeknes filiālē, masiera profesiju ir iespējams apgūt arī pilna laika klātienes vakara grupā, tā izmantojot iespēju studijas apvienot ar darbu. Pēc koledžas absolvēšanas studenti var strādāt veselības aprūpes un rehabilitācijas iestādēs, kā arī var atvērt savu privātpraksi. 

Ārstnieciskā masāža – veids, kā novērst muskuļu saspringumu

 


Spraigais darba dienas ritms un stress, ko rada pienākumi un ikdienas izaicinājumi, aizvien vairāk cilvēkiem liek domāt par savu veselību un labsajūtu. Lai mazinātu muskuļu saspringumu un novērstu diskomfortu, ko ir radījusi ilgstoša laika pavadīšana pie datora, liek izvērtēt iespēju saņemt kvalificēta masiera pakalpojumu. Mūsdienās darba ikdienā garas stundas tiek pavadītas pie datora, un zināms, ka sēdošs darbs var atstāt negatīvu ietekmi uz cilvēka veselību. Ilgstoša atrašanās vienā pozā nelabvēlīgi ietekmē organismu, rada savilktu sprandu vai sāpošu muguru. Ikdienu pavadot sēdošā pozīcijā, cilvēkam var rasties mugurkaula deformācija, sāpes jostas un kakla daļā, kā arī veidojas risks uzkrāt sāļus. Muguras un spranda saspringums, kā arī problēmas ar roku un plaukstu locītavām ir izplatītākās veselības problēmas biroja darbinieku vidū. Veselības aprūpes speciālisti jau sen ir atzinuši, ka sēdošs dzīvesveids ir kaitīgs veselībai, tādēļ, lai izvairītos no neatgriezeniskām veselības problēmām, cilvēkiem, kuri darba dienu pavada iekštelpās, vairāk sēdus, un rūpējas par savu veselību un labsajūtu, ir ieteicams regulāri apmeklēt masāžu. Ārstnieciskā masāža labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu, uzlabo limfu un asinsriti, stiprina muskuļus, novērš muskuļu spazmas, uzlabo darbspēju un koncentrēšanos, kā arī mazina noguruma sajūtu. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā investēt savas veselības uzturēšanā, sekmējot dzīves kvalitāti un labsajūtu, ir izmantot kvalificēta masiera sniegtos pakalpojumus, kas ir ārstniecības persona, kura praktizē ārstniecībā, profilaksē, rehabilitācijā un, izmantojot dažādus masāžas veidus, var veicināt klienta/pacienta veselības un funkcionālo stāvokli.

Masiera profesija nākotnē kļūs tikai pieprasītāka 
Pētījumi rāda, ka Rietumeiropā gandrīz divas trešdaļas pieaugušo nav pietiekami fiziski aktīvi un aktivitātes līmenis turpina kristies. Tieši fizisko aktivitāšu trūkums tiek atzīts kā viens no galvenajiem iemesliem hronisku neinfekcijas slimību attīstībā. Pieaugot mazkustīga dzīvesveida izraisītajām veselības problēmām, nākotnē pieprasījums pēc masiera profesijas tikai pieaugs. Aizvien vairāk cilvēku sastopas ar saspringumu un sāpēm jostas un kakla daļā un vēršas pēc palīdzības pie masiera, jo masāža ir efektīvs veids, kā mazināt muskuļu saspringumu un uzlabot savas dzīves kvalitāti, kā arī novērst daudz nopietnākas saslimšanas. Izvēlies studēt Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžā un apgūsti pieprasīto masiera profesiju, studējot pilna laika klātienes studiju programmā Ārstnieciskā masāža! Studiju process ietver lekcijas, seminārus, praktiskās nodarbības un praksi. Studiju procesa realizēšanā koledža sadarbojas ar veselības aprūpes un rehabilitācijas institūcijām, praktiskās nodarbības un prakses tiek rīkotas P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, Jūrmalas slimnīcā, NRC “Vaivari”, rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri” un reģionālajās ārstniecības iestādēs, kur studējošais gūst profesionālās zināšanas un prasmes.

Šobrīd ir piemērots laiks, lai ieguldītu savā izglītībā. Neatliec uz rītdienu, apmeklē Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas mājaslapu un uzzini par iespēju iegūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un masiera kvalifikāciju: https://www.psk.lu.lv/studiju-iespejas/studiju-programmas/arstnieciska-masaza

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)