Banner 980x90

Ģimenes ārstu praksēs strādājošie ārstu palīgi nestreikos, bet māsas vēl nav izlēmušas

Rīga, 28.jūn., LETA. Latvijas Ambulatorā dienesta ārstu palīgu profesionālā biedrība (LADĀPPB) ģimenes ārstu streikā nepiedalīsies, savukārt Latvijas Māsu asociācija vēl nav izlēmusi, vai piedalīsies, noskaidroja aģentūra LETA.

Ārstu palīgu pārstāvošās asociācijas priekšsēdētājs Juris Raudovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka biedrība atbalsta streiku un daļēji tā prasības, tomēr streikā nepiedalīsies.

"Ja mēs atbalstītu visas izvirzītās prasības, tad mēs streikotu," pauda Raudovs. Viņš piebilda, ka biedrība atbalsta prasību par algu pieaugumu, bet ir citas prasības, kurām nepiekrītot. Raudovs arī norādīja, ka asociācija nav aicināta uz sarunām streika komitejā.

Latvijas Māsu asociācijas vadītāja Dita Raiska aģentūrai LETA pastāstīja, ka asociācija vēl nav sazinājusies ar organizatoriem, tāpēc vēl nezina, vai streikā piedalīsies. "Šīs nedēļas laikā mēs sazināsimies ar streika organizatoriem. Šobrīd grūti paust atbalstu, jo ir jāsaprot, kāds ir definētais streika pamatojums," pauda Raiska.

Savukārt Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas (LLĢĀA) vadītāja Līga Kozlovska aģentūrai LETA apstiprināja, ka asociācija streiku atbalsta un noteikti tajā piedalīsies.

"Mēs varam pārstāvēt tikai savu specialitāti, bet, ja varētu mēs pārstāvētu visus Latvijas ārstus, jo tas ir pacienta veselības labā un tikai kopā mēs varēsim ko panākt. Mēs atbalstām Bērnu slimnīcas un Stradiņu slimnīcas māsu prasības, arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas un streika komitejas aicinājumu, un streikā domājam piedalīties," pauda Kozlovska.

Jau ziņots, ka ģimenes ārsti, nepanākot vienošanos ar Veselības ministriju (VM) par izlīgšanas komisijas veidošanu, nolēmuši streikot, pārtraucot darbu līdz vienošanās panākšanai ministriju. Ģimenes ārsti plāno sākt streiku 3.jūlijā. Streika laikā tiks pārtraukta ģimenes ārsta pakalpojumu sniegšana līdz brīdim, kad izdosies panākt vienošanos ar VM un valdību par streika prasību izpildi.

VM vakar informēja, ka meklēs iespējas ģimenes ārstu streika laikā nodrošināt iedzīvotājiem nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus. Kā aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, VM lūgs Latvijas Ģimenes ārstu asociācijai sniegt informāciju par tiem ģimenes ārstiem, kuri no 3.jūlija nesniegs valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, lai varētu organizēt iedzīvotājiem nepieciešamo veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica, ka līdz trešdienai asociācija ir aicinājusi pieteikties ārstus, kuri piedalīsies streikā. Pēc tam par to skaitu tikšot informēti iedzīvotāji. Veide gan nesolīja publiskot konkrētās ārstu prakses.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)