Banner 980x90

Gerhards: Latvijai jākļūst nevis par pokemonu ķērāju, bet to izstrādātāju

Kaspars Gerhards/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Kaspars Gerhards/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Latvijai ir jākļūst nevis par pokemonu ķērāju jeb informācijas tehnoloģiju (IT) produktu izmantotāju, bet par to izstrādātāju, šodien tiekoties ar jauno "Microsoft Latvia" vadītāju Renāti Strazdiņu, teicis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

"Šobrīd Latvijai ir jāizšķiras, - kāda veida sabiedrību veidosim. Vai tādu, kas vēlēsies ķert pokemonus, vai arī tādu, kas tos izstrādās, tādā veidā apliecinot pasaulei savu intelektuālo potenciālu un radot produktu ar lielu pievienoto vērtību," paudis ministrs. Viņš uzskata, ka Latvijā ir visi priekšnosacījumi, lai to īstenotu.

Latvijā ir labas tradīcijas informātikas jomā, taču ir jārada tādi apstākļi, lai šīs jomas cilvēki gribētu un varētu savu potenciālu ieguldīt valsts kopējā attīstībā, uzsvēris ministrs un atzīmējis, ka ir jāatrod efektīvi veidi, kā valsts un privātajam sektoram sadarboties IT nozarē, aģentūru LETA informēja ministra padomnieks Oskars Vizbulis.

Savukārt jaunā "Microsoft Latvia" vadītāja bildusi, ka uzņēmums vienmēr bijis uzticams partneris publiskajam sektoram, daloties zināšanās, labajā praksē un palīdzot dažāda mēroga projektu ieviešanā. Viņa Latvijas virzību e-pārvaldes jomā novērtējusi kā ļoti pozitīvu un atbalstāmu. Viņasprāt, arī uz pārējo Eiropas Savienības valstu fona Latvija izskatās kā viena no progresīvākajām.

"Es redzu lielu potenciālu Latvijas e-pārvaldei, tādēļ ir jāturpina pilnveidoties un sadarboties visām iesaistītajām pusēm - publiskajam sektoram, nozarei un pakalpojumu saņēmējiem, lai pēc iespējas plašāk tiktu izmantotas visas e-iespējas," teikusi Strazdiņa.

Pagājušā gadā valdība apstiprināja 38 publiskās pārvaldes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju projektu idejas. Plānots, ka šos projektus īstenos dažādas publiskās pārvaldes iestādes, tajā skaitā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un tās pakļautībā esošā Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Šo projektu mērķis - ar informācijas komunikācijas tehnoloģiju palīdzību modernizēt pārvaldes procesus un pakalpojumus iestādēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)