Banner 980x90

Gerhards: Administratīvi teritoriālā reforma ir nepieciešama, jo Latvijā ir pārāk daudz pašvaldību

Kaspars Gerhards/ Foto: Valmiera24.lv
Kaspars Gerhards/ Foto: Valmiera24.lv

Administratīvi teritoriālā reforma ir nepieciešama, jo Latvijā ir pārāk daudz pašvaldību, uzklausot Latvijas lielo pilsētu asociācijas(LLPA) pārstāvjus, secinājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. 

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministra padomnieks Oskars Vizbulis, LLPA pārstāvji atbalstīja nepieciešamību pēc jaunas Administratīvi teritoriālās reformas, uzskatot, ka tā jāveic pēc iespējas ātrāk, jo daudzas no mazajām pašvaldībām cīnās par savu pastāvēšanu, nerunājot par iespēju attīstīties.

Tiesa, vispirms jāpanāk politiskā vienošanās. Tāpat lielo pilsētu pārstāvji atzina, ka apvienošanai vajadzētu attiekties tikai uz tām pašvaldībām, kuras nav finansiāli patstāvīgas.

Neveicot reformu, Latvijā turpināsies haoss veselības aprūpes un izglītības sistēmā. Piemēram, daudzus mazo pašvaldību vadītājus apmierina situācija, kad to iedzīvotāji izmanto lielo pilsētu infrastruktūru, piemēram, slimnīcas, taču ar to uzturēšanu saistītās finansiālās problēmas spiestas risināt tikai lielo pilsētu pašvaldības, atzina to pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)