Banner 980x90

Finansējuma samazināšanas dēļ Tukuma slimnīcai bažas par jaunā datortomogrāfa noslogojumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Tukums24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Tukums24.lv
Līdz ar finansējuma samazināšanu reģionālajām slimnīcām lielākās bažas Tukuma slimnīcā saistītas ar jaunā datortomogrāfa noslogojumu, jo tā iegādē pērn ieguldīti lieli līdzekļi, savukārt šogad samazināsies sniegto pakalpojumu apjoms.

Finansējuma samazinājums ir negaidīts un nepamatots, aģentūrai LETA pauda slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča.

"Skaidrs, ka pieaugs rindas. Mūsu lielākais jautājums ir datortomogrāfs, kas iegādāts pagājušajā gadā. Tas ir jaudīgāks un labāks par iepriekšējo, taču tagad samazināsies sniegto pakalpojumu apjoms, var draudēt dīkstāve. Piedāvāsim veikt datortomogrāfiju par maksu, taču daudzi to nevarēs atļauties," pauž Tukuma slimnīcas direktore.

Viņu nepārliecina arī solījumi par papildu finansējuma piešķiršanu, jo Rabkeviča ir pārliecināta, ka arī ar papildu līdzekļiem nevarēs nosegt reālas pacientu vajadzības reģionos.

Tukuma novada pašvaldības informācija liecina, ka jaunās Tukuma slimnīcas iekārtas iegādē pērn piedalījās četri novadi - Tukuma, Kandavas, Engures un Jaunpils ar kopējo ieguldījumu 348 274 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka kopumā finansējums reģionālajām slimnīcām būs par aptuveni 5% mazāks nekā pērn, kas, uz visām slimnīcām rēķinot, ir apmēram miljons eiro. Mazāks finansējums reģionālajām slimnīcām ir tādēļ, ka šogad vairāk naudas ir piešķirts trim universitātes slimnīcām Rīgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)