Banner 980x90

Februārī Tukuma novada dome lems par izmaiņām skolu tīklā

Rīga, 7.febr., LETA. Februāra domes sēdē Tukuma novada domes deputātu lems par izmaiņām izglītības iestāžu tīklā, šodien video tiešraidē, atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem, paziņoja domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Mērs atgādināja, ka janvāra domes sēdē pieņemts lēmums ar nākamo mācību gadu par pamatskolu reorganizēt Tumes vidusskolu, taču 1.septembrī izmaiņas gaidāmas arī Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolā, kas atbilstoši valsts noteiktajam vairs nevar pastāvēt kā atsevišķa izglītības iestāde. Plānots, ka ar domes lēmumu vidusskola tiks noteikta kā Zemgales vidusskolas struktūrvienība.

Pēc reorganizācijas izglītojamie turpinās mācības esošajās telpās, arī programmas nav paredzēts mainīt. Pēc Lukmana teiktā, plānots stiprināt izglītības iestādes piedāvāto tālmācības programmu, kuru varētu izmantot arī ārzemēs dzīvojošie.

Tāpat deputātiem būs jālemj par Tukuma 2.pamatskolas un Tukuma Raiņa ģimnāzijas apvienošanu ar 2021.gada 1.septembri, izveidojot valsts ģimnāziju. Lukmans klāstīja, ka līdz apvienošanai būs jāizvērtē mācību programmas, kā arī dažādi saimnieciskie jautājumi. Gadījumā, ja divarpus gadu laikā neizdosies sasniegt valsts ģimnāzijas kritērijus, jaunizveidotā izglītības iestāde darbosies kā vidusskola.

Jau vēstīts, ka ar jauno mācību gadu par pamatskolu tiks reorganizēta Tumes vidusskola, kurā šajā mācību gadā nav nokomplektēta neviena klase vidusskolas posmā. Izglītības iestādē 2016./2017.mācību gadā vidējās izglītības pakāpē izglītību ieguva 27 izglītojamie, un darbojās trīs vidusskolas klases. 2017./2018.mācību gadā netika nokomplektēta 10.klase, 11.klasē izglītību turpināja apgūt seši skolēni, bet 12.klasē - pieci.

Šajā mācību gadā vidusskolas posmā netika nokomplektēta neviena klase, bet pamatskolas pakāpē izglītību iegūst 165 izglītojamie.

Ziņots arī, ka pašvaldība plāno izveidot valsts ģimnāziju, apvienojot Tukuma 2.pamatskolu un Tukuma Raiņa ģimnāziju. Tāpat varētu notikt Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolas un Zemgales vidusskolas apvienošana, bet Tumes vidusskolas varētu piedzīvot statusa maiņu.

Novadā plānots izveidot arī speciālās izglītības attīstības centru, kas, iespējams, taps uz Tukuma novada internātpamatskolas pamata. Domes neatkarīgais deputāts un novada Izglītības pārvaldes vadītājs Normunds Rečs klāstīja, ka attīstības centra statuss ir kas līdzīgs valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanai, jo apliecina iestādes darba kvalitāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)