Banner 980x90

Engures novada pašvaldības budžets plānots ar 1 527 345 eiro deficītu

Jelgava, 2.febr., LETA. Engures novada pašvaldības 2018.gada budžeta izdevumu pārsniegums pār ieņēmumiem sasniedz 1 527 345 eiro, liecina novada domes apstiprinātie saistošie noteikumi.

Šogad pašvaldības ieņēmumi ir plānoti 11 705 265 eiro apmērā, bet izdevumi būs 13 232 610 eiro.

Nodokļi ir galvenais pašvaldības ieņēmumu avots. Lielākais īpatsvars nodokļu ieņēmumos ir iedzīvotāju ienākuma nodoklis - 4 779 647 eiro. Saskaņā ar nekustamā īpašuma nodokļa prognozi pašvaldības budžeta īpašuma nodokļa ieņēmumi būs 853 455 eiro. Vēl 2 894 075 eiro pašvaldība saņems kā mērķdotācijas un dotācija no valsts.

Viens no lielākajiem finansējumiem - 4 419 347 eiro - budžetā paredzēts izglītībai. Šajos līdzekļos ir ieplānots pašvaldības līdzfinansējums skolēnu ēdināšanai, skolēnu ceļa izdevumu segšanai, lai apmeklētu izglītības iestādes. Tāpat arī šogad tiek saglabāts atbalsts privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm. Finansējuma apjoma pieaugums ir saistīts ar bērnudārza grupas celtniecību Lapmežciema pagastā un Smārdes pagastā, tāpat plānoti kosmētiskie remonti visās Engures novada pašvaldības izglītības iestādēs.

Budžetā paredzēta nauda arī pašvaldības ceļu Zemnieki-Bumbieri, Ventspils šoseja-Jurģeļi-Liepkalni, Smārde-Kūdra remontam, pludmaļu labiekārtošanai, darbiem Šlokenbekas muižā. Tāpat pašvaldība vēlas nosiltināt Engures Dienas sociālās palīdzības centra ēku un Smārdes pagasta sociālo māju.

Daļa ieceru tiks īstenota ar Eiropas Savienības fondu līdzekļiem un, lai projektus realizētu, pašvaldībā tiek apsvērta iespēja ņemt kredītu Valsts kasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)