Banner 980x90

Engures novada domi turpinās vadīt Gundars Važa

Jaunievēlētie Engures novada domes deputāti otrdien sanāca uz pirmo sēdi, lai ievēlētu jaunā sasaukuma domes priekšsēdētāju, par kuru atkārtoti kļuva līdzšinējais Engures novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa, pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv pastāstīja Engures novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ilze Turka.

Važa, kurš ir Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Engures novada saraksta līderis, par novada mēru atkārtoti tika ievēlēts ar 13 balsīm "par" un vienu "pret". Viens deputāts sēdē nebija klāt.

Kā norāda Turka, priekšsēdētāja amatam sākotnēji kandidēja arī Andris Kalnozols, kurš arī pārstāv Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" sarakstu, bet viņš savu kandidatūru noraidīja. Savukārt Kalnozols guva nepieciešamo deputātu atbalstu - 12 balsis "par", lai kļūtu par novada domes priekšsēdētāja vietnieku.

Jautājums par to, kurš varētu kļūt par Engures novada domes izpilddirektoru, šajā sēdē netika izskatīts. Par to Engures novada dome lems jūlijā.

Tukums24.lv jau vēstīja, ka Engures novadā pašvaldību vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru savas balsis atdeva 79,58% balsstiesīgo vēlētāju Engures novadā. Tas ļāvis sarakstam iegūt 13 no 15 deputātu vietām domē.

Domē iekļuva arī "Latvijas Zemnieku savienība", par kuru balsoja 15,26% vēlētāju. Šim politiskajam spēkam domē būs divu deputātu pārstāvniecība. Savukārt "Reformu partija" novada domē neiekļuva.

Tāpat Tukums24.lv jau vēstīja, ka Važa pārliecinošo uzvaru pašvaldību vēlēšanās skaidro ar godprātīgi padarītu darbu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)